Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Hnutí ANO rozhodne o dalším postupu na pondělním místním sněmu

Českobudějovické hnutí ANO svolá na pondělí sněm místní organizace, na němž si chce určit strategii pro další jednání ohledně složení možné koalice ve městě. Bývalý primátor a lídr kandidátky ANO v komunálních volbách Jiří Svoboda řekl, že hnutí nechce vstoupit do otevřené koalice s KSČM a opírat se o přeběhlíky, kteří na konci června podpořili opozici a podíleli se na odvolání vedení města. Na svolání sněmu se na dnešním podvečerním jednání dohodli zástupci českobudějovického ANO.

„Může se zdát, že se vše protahuje, ale podle nás jsou spíše na řadě ti, kteří koalici shodili, a předpokládám, že mají nějaký konstruktivní návrh, jak z této situace ven,“ přidal Svoboda. Odvolání jeho i třech náměstků iniciovala 29. června na zasedání zastupitelstva ČSSD. Dodal, že ANO navrhlo společné jednání se sociálními demokraty i ODS. Podle něj hnutí, které loni podzimní obecní volby v Českých Budějovicích vyhrálo, už kontaktovalo i Občany pro Budějovice, KDU-ČSL a TOP 09. Právě s těmito třemi subjekty tvořilo původní koalici.

Tu však postupně opustili hned po volbách Eliška Richtrová a nedávno také Kamil Calta. Na posledním zasedání zastupitelstva pak hlasovali pro odvolání primátora a jeho náměstků i Pavel Matoušek a Filip Šmaus. Na základě toho v pondělí večer vedení ANO Richtrovou, Matouška a Šmause vyloučilo z hnutí.

Zdroj: ČTK

Štítky ANO 2011, koalice, Jiří Svoboda, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, KSČM, Eliška Richtrová, ČSSD, ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnutí ANO rozhodne o dalším postupu na pondělním místním sněmu  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.