Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Budějcích je na obzoru nová koalice, měla by mít jen čtyři náměstky

Jednání o možnostech sestavení nové budějcké koalice začínají mít v těchto dnech šanci na úspěch. Vůli ke spolupráci našly ANO, ČSSD, KDU-ČSL a ODS.

V tomto uskupení by měla nová koalice potřebnou většinu 23 hlasů. Tento počet je sice velmi těsný, ale představitelé potenciální koalice předpokládají lepší semknutost a disciplínu svých zastupitelů. Ve hře je také možnost hledání podpory u jednotlivých zastupitelů napříč politickým spektrem budějckého zastupitelstva. Současná jednání se týkají zejména hledání shody u programových bodů a také otázek spojených se zastoupením jednotlivých stran ve vedení města.

Podle posledních informací by post primátora měl i nadále patřit ANO. Rovněž by měl být snížen počet náměstků. Ze sedmi   náměstkovských míst, ustavených po volbách koalicí ANO, OPB, TOP 09 a KDU-ČSL, by se nově měla radnice vrátit ke čtyřem postům náměstků, tedy k modelu, který je ekonomicky i kompetenčně optimální.

Dalším námětem k vyjednávání je pak zastoupení stran v statutárních orgánech městských společností (Dopravní podnik města České Budějovice, Teplárna České Budějovice, Správa lesů a rybníků města České Budějovice). Potencionální koalice však musí řešit i další nezbytné podmínky pro své fungování.

Jestli budou jednání úspěšná a Budějce se po více než dvou měsících konečně dočkají řádného vedení města, na to odpoví příští dny.

Štítky České Budějovice, koalice, ANO 2011, KDU-ČSL, ČSSD, ODS, radnice, TOP 09, Teplárna České Budějovice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích je na obzoru nová koalice, měla by mít jen čtyři náměstky  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.