Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jihočeští starostové budou obhajovat svá křesla

Starostové jihočeských okresních měst budou v podzimních volbách obhajovat své pozice. Všichni povedou různé politické subjekty jako lídři. Většina z nich zůstala v čele stejných stran či hnutí. Výjimkou je pouze starosta Prachatic Martin Malý, který opustil ODS a kandidovat bude za Nezávislé.

Martin Malý působil ve vedení města za ODS osm let. Poslední čtyři roky vykonává funkci starosty, nyní se však rozhodl před volbami stranu opustit. „Mé důvody k tomuto kroku jsou externí i interní,“ řekl

Například jej v řadě věcí zklamala vláda v letech 2010 až 2013, kterou tvořila koalice ODS, TOP 09 a VV a později Lidem. „Vadily mi skandály s tím spojené a nedodržování programu strany,“ dodal.

Navíc prý ani necítil jednotnost ODS na Prachaticku, proto se rozhodl stranu opustit. Prachatice patřily dlouhodobě k tradiční baště občanských demokratů, strana zde vyhrála ve všech komunálních volbách od roku 1994.

Současný starosta Strakonic Pavel Vondrys se stal lídrem kandidátky Jihočeši 2012. Tato listina je personálně propojena i se Slušností a jistotou pro Strakonice, kterou vedl do voleb před čtyřmi roky.

„Opět jsme tedy v jednom týmu i s panem místostarostu Pavlem Pavlem,“ uvedl Pavel Vondrys dalšího muže, jenž byl před čtyři lety dvojkou na kandidátce Slušnosti a jistoty pro Strakonice.

V dalších okresních městech už k žádným změnám v porovnání s rokem 2010 nedošlo. Starosta Písku Ondřej Veselý vede kandidátní listinu ČSSD, jedničkou sociálních demokratů v Českém Krumlově je rovněž starosta Dalibor Carda a v Jindřichově Hradci Stanislav Mrvka.

„Myslím, že jsme ve vedení radnice v tomto volebním období nějakou práci odvedli, ale pořád máme chuť v tom pokračovat a ještě něco dokázat,“ uvedl Mrvka.

Také v Táboře bude opět lídrem hnutí Tábor 2020 stávající starosta Jiří Fišer.

ČTĚTE TAKÉ: Budějckých komunálních voleb se chce zúčastnit 17 subjektů

Zdroj: ČTK

Štítky komunální volby, volby 2014, Jihočeský kraj, starostové, ODS, volby, Martin Malý, Prachatice, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Strakonice, Stanislav Mrvka, TOP 09, Jihočeši 2012, Pavel Pavel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští starostové budou obhajovat svá křesla  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.