Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Novela zákona výrazné vylepšení rozpočtu nepřinese

Novela zákona o pozemních komunikacích, která vstoupí v platnost 1. září, stanovuje městu novou povinnost. Ta spočívá v projednávání přestupků za překročení hodnot stanovených zvláštním právním předpisem při vážení silničních motorových vozidel nepřenosnými vysokorychlostními váhami.

Doposud tuto činnost vykonával výhradně krajský a celní úřad. „Novelizace krajský úřad této záležitosti úplně zbavila a projednávání přejde na správní odbor magistrátu. Celní úřad bude i nadále spravovat vše kolem vážení na přenosných váhách. Znamená to, že budeme projednávat měsíčně o několik desítek správních řízení více,“ řekl vedoucí odboru magistrátu Českých Budějovic Václav Suchopár.

Více práce se podle něj rozhodně neodrazí na výrazném vylepšení městského rozpočtu. „Z pokut si vezme 40 procent vlastník komunikace, na které bylo kontrolní vážení provedeno, 45 procent bude automaticky příjmem rozpočtu kraje, v jehož územním obvodu se vážilo a 15 procent zbyde městu. Novinkou je i náhrada nákladů vážení. V případě překročení stanovených hodnot budou stanoveny paušální částkou ve výši šest tisíc korun,“ dodal Suchopár.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Silniční zákon, České Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novela zákona výrazné vylepšení rozpočtu nepřinese  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.