Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Politické straně můžete poslat také vzkaz!

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky jsou již za dveřmi. O tom, kdo získá váš hlas, rozhodnete v pátek a v sobotu, a věřte nebo ne, na volební lístek, kromě projevené důvěry politické straně, můžete napsat také svůj vzkaz.

Rozčiluje vás, co se v politice děje? Rádi byste stranické představitele za něco pochválili anebo jim vyčinili? Nyní nastala jedinečná možnost dát politikům na vědomí, co máte na srdci a o čem jste doposud klábosili jen s lidmi ze svého okolí.

„Napsat vzkaz na volební lístek občané opravdu mohou,“ potvrdil serveru E15.cz mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka. Máte tedy už rozmyšleno, jakou zprávičku k volebnímu lístku připojíte?

Aby se vaše sdělení či výzva k politické straně skutečně dostaly, je třeba dát si pozor, aby byl váš hlas uznaný, respektive platný. Znamená to tedy, že hlasovací lístky musí být vloženy na předepsaném tiskopise do úřední obálky a nesmějí být přetržené.

„Jiné poškození nebo přeložení hlasovacího lístku nemá vliv na jeho platnost, pokud jsou z něho patrny potřebné údaje,“ upřesnil pravidla Řepka.

Za neplatný hlasovací lístek je považován i takový, na který by občan napsal pouze vzkaz, přestože by z něj bylo patrné, jaké politické straně patří.

Někteří lidé dokonce na ostatní voliče apelují, aby do uren házeli jen prázdné obálky. „Z neplatných hlasů nikdo profitovat nebude, pouze to zvýší volební účast, mandáty se rozdělují z platných hlasů, nikoliv z celkového počtu odevzdaných,“ shrnul na serveru E15.cz mluvčí ministerstva vnitra.

Napíšete politikům na volební lístek nějaký vzkaz?

Celkem hlasovalo40 čtenářů

Štítky volby, hlasovací lístky, vzkaz politikům, politická strana, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Poslanecká sněmovna ČR, Ministerstvo vnitra České republiky, E15

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Dost pochybuji, že volební komise bude vytřiďovat nějaké vzkazy pro strany. A u většiny stran jsem jednoznačně přesvědčen, že jim jsou názory voličů zcela volné, tím spíš, že by případné vzkazy dostaly až po volbách, takže je bude zajímat jen čím oblbnout voliče za 4 roky.

Čtvrtek, 24. října 2013, 20:36Odpovědět

Politické straně můžete poslat také vzkaz!  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.