Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stížnosti na výsledky komunálních voleb u soudu neuspěly

Budějcký krajský soud tento týden zamítl šest návrhů stížností na obecní volby v Jihočeském kraji. Ve všech případech zůstává složení zastupitelů ve stejné podobě. Ve čtvrtek bude soud ještě řešit stížnost na volby ve statutárním městě České Budějovice.

Návrhy na stížnost se týkaly obcí Zbelítov, Smetanova Lhota a Jetětice na Písecku, Rodvínov a Dívčí Kopy na Jindřichohradecku a Nová Ves na Strakonicku.

Ve všech případech jsou výsledky voleb platné, rozhodnutí soudu je pravomocné a neexistují proti němu žádné opravné prostředky. V dotčených obcích tak mohou starostové svolat ustavující zasedání nových zastupitelstev.

To ovšem neplatí pro České Budějovice. „Tento návrh bychom měli řešit ve čtvrtek,“ potvrdila soudkyně Helena Nutilová, která bude se senátem o stížnosti rozhodovat.

ČTĚTE TAKÉ: Volby jsou podle politického uskupení Společně neplatné

Českobudějovický soud také jeden návrh odmítl. Jednalo se o stížnost obce Kosova Hora. Ta se ovšem nachází v okrese Příbram ve Středočeském kraji, a proto spadá pod pražský krajský soud.

Zdroj: ČTK

Štítky volby, návrh na stížnosti, Jihočeský kraj, krajský soud, České Budějovice, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Senát Parlamentu ČR, okres Jindřichův Hradec, okres Písek, okres Strakonice, Smetanova Lhota, Rodvínov, Zbelítov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stížnosti na výsledky komunálních voleb u soudu neuspěly  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.