Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Vlkově a Zadní Stříteži zvolili dodatečně členy zastupitelstva

Ve Vlkově na Českobudějovicku a v Zadní Stříteži na Táborsku si obyvatelé v sobotních dodatečných obecních volbách zvolili zastupitele. V obou těchto malých obcích vybírali shodně pět jmen z jedné šestičlenné kandidátky nezávislých.

Volební účast se pohybovala kolem 66 procent. ČTK to dnes zjistila na www.volby.cz.

Ve Vlkově vybralo zastupitele z kandidátní listiny Sdružení nezávislých kandidátů Vlkov 21 ze 32 zapsaných voličů, volební účast činila 65,63 procenta. V Zadní Stříteži odevzdalo hlas 66,67 procenta voličů, vydáno bylo 20 z 30 obálek. Kandidátní listinu tam sestavilo Sdružení občanů Zadní Střítež.

V řádném říjnovém termínu nedali v těchto dvou jihočeských obcích kandidátky dohromady. Proto se tam volby nemohly konat a vedení obecních úřadů převzal ustanovený správce. Jde o jedny z nejmenších obcí v regionu s vlastní samosprávou, jejich zastupitelstva jsou pětičlenná.

V Česku se konaly volby v 15 místech. Dodatečné volby se uskutečnily ve 13 obcích, kde se v říjnu nehlasovalo kvůli nedostatku kandidátů. V Chomutově a Bílině na Teplicku bylo opakované hlasování; výsledky říjnových voleb byly soudně zrušeny kvůli kupčení s voličskými hlasy.

Zdroj: ČTK

Štítky volby, Vlkov, Zadní Střítež, okres České Budějovice, okres Tábor, Česko, Chomutov, Bílina, okres Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vlkově a Zadní Stříteži zvolili dodatečně členy zastupitelstva  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.