Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Zimola složí poslanecký mandát, bude pouze hejtmanem

Hejtman Jiří Zimola na středeční tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR oznámil, že k poslednímu březnovému dnu rezignuje na svůj poslanecký mandát a hodlá se plně věnovat práci pro Jihočeský kraj. Jeho nástupkyní bude Vlasta Bohdalová.

„Chci své voliče ujistit, že jsem své rozhodnutí pečlivě promýšlel právě s ohledem na zájmy Jihočechů a Jihočeského kraje. Neutíkám před odpovědností, ale došel jsem k závěru, že jako hejtman budu svému regionu platnější,“ řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Ten zároveň hodlá pomoci svým kolegům v nadcházejících komunálních volbách. „Doufám, že to přispěje i ke zklidnění stále ještě rozháraných emocí uvnitř ČSSD,“ dodal s tím, že se ho dotýkaly spekulace o touze po mnoha funkcích nebo dvou platech, a proto se rozhodl zůstat pouze hejtmanem.

Se svou nástupkyní Vlastou Bohdalovou, která Zimolovi několik týdnů v Poslanecké sněmovně pomáhala jako asistentka, stejně jako s dalšími jihočeskými poslanci, tedy ministrem průmyslu Janem Mládkem a Vítězslavem Jandákem, je hejtman dohodnut na úzké spolupráci.

„Vliv a hájení zájmů našeho kraje na půdě poslanecké sněmovny se tudíž mým rozhodnutím v žádném případě nijak neoslabí,“ myslí si Jiří Zimola.

Štítky Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje, poslanecký mandát, rezignace, Poslanecká sněmovna ČR, Vlasta Bohdalová, Jihočeský kraj, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, ČSSD, Jan Mládek, Vítězslav Jandák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimola složí poslanecký mandát, bude pouze hejtmanem  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.