Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pracovnice českobudějovické Diecézní charity povezou africkým dětem dary od adoptivních rodičů

Vybrat další děti do projektu Adopce na dálku a zkontrolovat současný projekt v oblasti Amaveni, to je úkol pro pracovnice českobudějovické Diecézní charity, které v pondělí 17. října odlétají do afrického Zimbabwe. To řekla ředitelka charity Michaela Čermáková.

„V současné době máme na adopci děti z dětského domova ve městě Kwekve a chtěli bychom do tohoto projektu vybrat další potřebné děti z okolních škol a školek,“ uvedla ředitelka Čermáková.

Z Českých Budějovic putují do Afriky také dary od třicítky adoptivních rodičů. „Jsou to plyšové hračky, pastelky, čokoláda a bonbony. Dohromady váží asi 40 kilogramů,“ upřesnila ředitelka.

Iveta Švecová, jedna z pracovnic, které na cestu vyrazí, navštíví černý světadíl podruhé, předtím už byla v Zambii. „Moc se mně tam líbilo, Afrika je úžasná. Jsem moc zvědavá, jak to tam funguje, ale myslím si, že dětský domov, který navštívíme, je na dobré úrovni,“ řekla Švecová. Zástupkyně charity se vrátí zpět do České republiky 30. října.

Českobudějovická Diecézní charita zřídila tento projekt na pomoc africkým dětem v těžce zkoušené Zimbabwe. V zemi panuje velká bída a mnoho lidí trpí vážnými nemocemi včetně obávaného AIDS. "Typickým znakem kdysi velmi bohaté země jsou 80 procentní nezaměstnanost a alarmující inflace. To jo příčinou toho, že místní státní správa nemá peníze na vzdělání dětí, a mnohé z nich žijí kvůli chudobě rodičů ve velmi svízelných a pro nás Evropany v nepředstavitelných životních podmínkách," dodala ředitelka Čermáková.

Adoptivními rodiči se mohou stát nejen jednotlivci, ale i instituce. Podmínkou pro adopci v této africké zemi je poslání minimálně 6000 korun ročně konkrétnímu dítěti.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky charita, projekt, Zimbabwe, Afrika, České Budějovice, Zambie, Mediafax, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovnice českobudějovické Diecézní charity povezou africkým dětem dary od adoptivních rodičů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.