Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pražský arcibiskup Duka míří na Země živitelku

Akce s názvem Národní dožínky České republiky, která se každoročně koná v Českých Budějovicích v rámci mezinárodní výstavy Země živitelka, se letos zúčastní i pražský arcibiskup Dominik Duka. Informace se objevila ve středu na internetových stránkách České biskupské konference.

Podle mluvčího Arcibiskupství pražského Aleše Pištory se Duka na výstavě objeví v sobotu od 15. hodiny. "Výstava je tradičně rozdělena do jednotlivých oborových dnů. Dominik Duka tak bude mít příležitost zúčastnit se nejenom Národních dožínek České republiky, ale i Dne myslivosti a Dne vejce," informoval mluvčí.

Kromě Duky se na Země živitelku chystají také čelní představitelé státu z řad politiků. Slavnostního zahájení, které se uskuteční ve čtvrtek v Pivovarské zahradě, se přitom zúčastní prezident Václav Klaus, ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS) a šéf Agrární komory České republiky Jan Veleba.

Mezinárodní agrosalon Země živitelka se na jihu Čech ve dnech od 25. do 30. srpna uskuteční už poosmatřicáté. Výstava, která je největší svého druhu v České republice, se věnuje celému zemědělsko-potravinářskému sektoru. Už několik let se přitom organizátoři zaměřují hlavně na téma rozvoje venkova.

Autor: Veronika Žížlavská, Mediafax

Štítky Dominik Duka, Země živitelka, Česko, Česká biskupská konference, České Budějovice, Václav Klaus, Ivan Fuksa, Jan Veleba, ODS, Agrární komora České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský arcibiskup Duka míří na Země živitelku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.