Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řídil pod vlivem drog, navíc bez řidičáku

Při silniční kontrole, kterou uplynulou sobotu, krátce před jedenáctou hodinou večer, prováděli suchovrbenští policisté v ulici U Lávky v krajském městě, byla provedenou orientační zkouškou přístrojem Drugwipe 5+ u řidiče (27) z Českokrumlovska zjištěna přítomnost drogy amfetamin, a to v takové koncentraci, která vylučovala schopnost bezpečně ovládat řízení motorového vozidla a sledovat situaci v silničním provozu. Při kontrole navíc vyšlo najevo, že 27letý muž řídil vozidlo Seat Ibiza i přes soudem vyslovený zákaz. Do cíle své plánované cesty tak nedorazil - skončil na policejní služebně.

V rámci zkráceného přípravného řízení viní suchovrbenští policisté podezřelého muže ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Řízení pod vlivem drog je přinejmenším stejně nebezpečné jako řízení vozidla pod vlivem alkoholu. V obou případech takový řidič představuje pro ostatní účastníky silničního provozu velké nebezpečí. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím víc je snížena jeho schopnost vozidlo řídit a je v silničním provozu nebezpečnější. Na odhalování těchto řidičů se proto českobudějovičtí policisté zaměřují v rámci dopravně bezpečnostních akcí ale i v rámci běžného dohledu nad silničním provozem.

Štítky drogy, silniční provoz, okres Český Krumlov, SEAT Ibiza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řídil pod vlivem drog, navíc bez řidičáku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.