Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Společnost

Komplex bílé hole jsem zažil. Bezpečnost je ale prostě přednější, říká Aleš Klabouch

Aleš Klabouch se narodil s handicapem, který se ale plně projevil až zhruba ve 14 letech. Kvůli poškození obou očních sítnic vidí jen určitý úhel. K tomu navíc trpí šeroslepostí, takže sice nemá úplnou tmu, ale jak říká šedočernou tmu s...

V březnu se bude postupně oteplovat, příští týden má ještě sněžit

Počasí v březnu by nemělo vybočovat z normálu. Počátkem měsíce budou v noci teploty ještě kolem nuly a přes den do osmi stupňů Celsia, postupně se však bude mírně oteplovat. Na horách, případně ve středních polohách by mělo příští týden opět...

Na zakazování komunistické strany je pozdě, pachatele zločinů však musíme tvrdě označovat, říká Jiří Padevět

Spisovatel, knihkupec, nakladatel a jeden z nejznámějších českých badatelů. Jméno Jiřího Padevěta netřeba představovat. Ředitel nakladatelství Academia ve svých knihách nejčastěji popisuje krvavá léta, která český národ zažíval. Právě tak se...

Francouzský student se zdravotním postižením si splnil svůj sen

Maël Boissinot, hendikepovaný student z Francie, studuje dvojí diplom na Filozofické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Od ostatních zahraničních studentů však Maëla na první pohled odlišuje to, že je od narození upoután na...

Šest zanedbaných štěňat někdo vyhodil v lesní oplocence

Zatím neznámý člověk odhodil u Hluboké na Vltavou šest štěňat. Pro špinavé, začervené a neočipované pejsky si přijela záchytná a odchytová služba Animal Rescue, která si chlupaté prcky vzala do parády.

Blíží se zápisy do základních škol, volných míst je dostatek

Zápisy do základních škol pro školní rok 2020/2021 se uskuteční ve dnech 2. a 3. dubna. Přijít by mělo 1 320 dětí. Potěšující zprávou pro rodiče je, že kapacita základních škol je dostatečná, takže všechny děti budou přijaty.

Na jihu Čech skončilo v únoru v domácí karanténě 77 lidí

Hygienici v Jihočeském kraji poslali od začátku února do domácí karantény 77 lidí, kteří se vrátili ze zahraničních oblastí, v nichž se objevila nákaza novým typem koronaviru. Ve středu a ve čtvrtek dvoutýdenní karanténu nařídili 44 lidem.

Při slevách loni 43 procent prodejců porušilo zákon

Slevy jsou celoroční fenomén, a proto i Česká obchodní inspekce kontroluje slevy průběžně. V roce 2019 provedla celkem 4 390 kontrol slev a akčních cen a porušení zákonů zjistila více než ve 43 procentech případů.

Čerstvá vrstva sněhu zlepšila podmínky na horách na jihu Čech

Podmínky pro lyžování v horských střediscích v Jihočeském kraji zlepšil čerstvý sníh. S ohledem na předpověď navíc provozovatelé předpokládají, že bude sněžit i v dalších dnech.

Rallyshow Vacov bude již v sobotu hostit českou dakarskou elitu

Srdce nejednoho fanouška již tuto sobotu zaplesá. Do Vacova se totiž sjede hned šestice elitních českých dakarských účastníků. Rallyshow Vacov dostojí svému názvu, protože 29. února ve 14 hodin vypukne v místním obecním sále opravdová show.

Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.