Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Chcete zavzpomínat na listopadové události? Vyrazte do Tábora

Ačkoliv se může zdát, že se 17. listopadu uskuteční řada vzpomínkových akcí na události staré 26 let, není tomu tak. Vyrazit však můžete do Tábora, kde se budou zapalovat svíčky u kašny na Žižkově náměstí.

Stane se tak od 18 hodin a bude se jednat o neformální setkání všech, kteří si chtějí připomenout Den boje za svobodu a demokracii. Akci organizuje odbor kultury a cestovního ruchu města Tábor.

Vyrazit samozřejmě můžete i mimo jižní Čechy. Kam? Třeba na zámek Loučeň, který se nachází v okrese Nymburk. Od 10 do 17 hodin se tato památka vrátí do 80. let. Společně s dvojící soudruhů si návštěvníci užijí speciální prohlídky, které nabídnou rekvizity bývalého režimu. Chybět nebudou ani tehdejší oblíbená jídla. Pivaře pak jistě potěší pivo za 1,70 korun.

A pokud plánujete cestu do Prahy, tak si nenechte ujít satirický karnevalový průvod, který vyjde ve 14 hodin z Jungmannova náměstí.

Máte tip na vzpomínkovou akci na jihu Čech? Dejte nám vědět do diskuze ;-)

Autoři | Foto commons.wikimedia.org

Štítky Tábor, Žižkovo náměstí (Tábor), Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Jihočeský kraj, Nymburk, zámek Loučeň, Praha, Česko, Jungmannovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete zavzpomínat na listopadové události? Vyrazte do Tábora  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.