Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bagrovat se bude! Zastupitelé dali projektu u Maláku zelenou

Českobudějovičtí zastupitelé dnes schválili plán protipovodňových opatření u Malého jezu. Pro aktivní řešení bylo na dnešním jednání třiadvacet zastupitelů, což znamená těsnou nadpoloviční většinu. Z jednačtyřiceti přítomných se patnáct zastupitelů zdrželo, dva nehlasovali a jeden byl proti. Ve výsledku to znamená, že dojde k vykácení několika stromů a odbagrování zeminy na pravém břehu.

„Zvítězily peníze nad rozumným uvažováním. Když se podíváte na to, kdo hlasoval pro, tak je jasné, kdo tlačí tu káru. Těžko k tomu říci něco jiného. Úsilí bylo velké, prošlo to jen o jeden hlas,“ říká Martin Novotný z iniciativy Zachraňme Malák. Pro se vyjádřila většina zastupitelů z ANO, ČSSD, KDU-ČSL a ODS, zelenou projektu rovněž dali nestraníci Kamil Calta, Slavoj Dolejš, Pavel Matoušek a zástupce KSČM Ivan Tekel.

ČTĚTE TAKÉ: Zastupitelé si vyslechli argumenty obou stran ve věci protipovodňových opatření u Maláku

Hlasování předcházela ostrá debata a předem nebylo známé, jakým výsledkem dopadne. Zamítavě se k protipovodňovým opatřením stavěli i někteří koaliční zastupitelé (především z ANO a ČSSD). Po přestávce zastupitelských klubů ale nakonec projekt na Malši prošel. 

Štítky protipovodňová ochrana, ANO 2011, ČSSD, Martin Novotný, KDU-ČSL, ODS, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bagrovat se bude! Zastupitelé dali projektu u Maláku zelenou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.