Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kamenný Újezd chce ve veřejných diskusích slyšet názory občanů, jak by měla obec vypadat

Kamenný Újezd, krásná vesnička s více než dvěma tisíci obyvatel na cestě z Budějc do Českého Krumlova, se mění před očima. Stěhují se sem mladí lidé, do školy zde chodí více dětí. Zastupitelstvo v čele se starostkou Jitkou Šebelkovou tak otevřelo dveře názorům spoluobčanů prostřednictvím zadání zpracování strategického plánu.

Jde o významný programový dokument, který formuluje cíle rozvoje obce a cesty k jejich dosažení v následujících letech. Vytváří širší koncepční rámec vývoje obce a podílejí se na něm jak odborníci, tak občané. Plán by měl pokračovat bez ohledu na to, jaké bude politické složení v zastupitelstvu.

Občané budou osloveni ke zjištění názorů a postupů na kvalitu života v Kamenném Újezdu. Do pracovních komisí budou poté zapojeni zástupci občanů, občanských sdružení, organizací a podnikatelů zabývající se problematikou ekonomiky, fungováním obce, lidských zdrojů, infrastruktury a životního prostředí.

Do diskusí by se mělo angažovat co nejvíce obyvatel, protože strategický plán by se měl v dlouhodobém horizontu chovat jako živý dokument. Zakotveno v něm například může být, jak bude vypadat veřejný prostor obce, čím by se měl dovybavit, jak zlepšit bezpečnost při cestách do školy pro děti nebo vylepšení chodníků v Kamenném Újezdu.

Aby se mohl takový strategický plán zformulovat, předchází mu tři veřejná setkání s občany. První se uskuteční 14. ledna od 18 hodin v hasičárně osady Krasejovka pro občany osad Milíkovice, Bukovec a Krasejovka. Druhé setkání je pro občany osad Kosov, Rančice, Radostice a Opalice připraveno 20. ledna od 17 hodin v restauraci Český mlýn v Kosově. Závěrečná diskuse proběhne v Kamenném Újezdu 27. ledna v sokolovně, kam jsou kromě obyvatel „Kameňáku“ pozváni i lidé z osad Březí a Doly. Setkání je však otevřené pro obyvatele všech osad, protože zde budou probírána témata týkající se celé obce.

Více informací naleznete na www.strategie-kamenak.cz.

Foto upload.wikimedia.org

Štítky České Budějovice, Český Krumlov, Kosovo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamenný Újezd chce ve veřejných diskusích slyšet názory občanů, jak by měla obec vypadat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.