Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jihočeský kraj otevřel společně s dalšími institucemi poradnu pro zadlužené lidi

Případy zneužívání zdánlivě bezvýchodné situace zadlužených osob podvodnými oddlužovacími agenturami byly impulsem k otevření insolvenční poradny v Českých Budějovicích. Ta za účasti představitelů Jihočeského kraje, Krajského soudu v Českých Budějovicích, Probační a mediační služby České republiky, Spolku insolvenčních správců v Českých Budějovicích a České advokátní komory zahájila činnost ve čtvrtek.

V první bezplatné poradně tohoto druhu v kraji se občané, kteří již nezvládají splácet své dluhy, mimo jiné dozvědí, jak mohou postupovat v případě bezprostředního ohrožení osobním bankrotem.

Naletět je lehké, ale je třeba používat i rozum

„Ve své práci se často setkávám s lidmi, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Loni na jaře jsme řešili problémy lidí s neschopností splácet své dluhy a hledali společně s představiteli soudu, advokátní komory, exekutorů a neziskových organizací cestu, jak pomoci. Toto je výsledek, a i proto velmi vítáme i podporujeme vznik této dluhové poradny,“ uvedla první náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská.

Stráská ale zároveň apeluje i na zdravý rozum lidí. „Když si jde někdo půjčit peníze, měl by uvažovat o tom, zda příslušnou částku bude vůbec schopen vrátit,“ míní. Současně náměstkyně připouští, že řada lidí může lákavým inzerátům, které nabízejí „výhodné“ půjčky a snadná řešení, podlehnout. „Chci velmi poděkovat všem, kteří se na spuštění provozu této poradny podíleli,“ dodala.

Kraj v souvislosti s otevřením poradny pro dlužníky zároveň vydal letáky se základními informacemi. Ty budou k dispozici na krajském úřadu i webu kraje a zároveň rozeslány radnicím i obcím na jihu Čech.

Vchod je z českobudějovické Kněžské ulice

Poradnu mohou lidé v tísni navštívit vždy ve čtvrtek od 13:30 do 15:30, a to na adrese ulice Karla IV. 12, České Budějovice (vchod z ulice Kněžské, 1. patro). S sebou je nutné si vzít potřebné listiny dokládající majetkové poměry - dluhy, příjmy, vyživovací povinnosti, rozhodnutí, smlouvy a tak dále.

Autoři

Štítky Jihočeský kraj, České Budějovice, Česko, Česká advokátní komora, Ivana Stráská, advokátní komora, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj otevřel společně s dalšími institucemi poradnu pro zadlužené lidi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.