Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jeden z nejmladších Baltazarů koledoval v Temelíně

Zřejmě jeden z nejmladších letošních jihočeských Tří králů se vypravil na koledu do Jaderné elektrárny Temelín. Představitelce Baltazara bylo totiž jen osmnáct měsíců. Přesto měla přinejmenším stejný úspěch jako její starší a zkušenější kolegové. V Temelíně jen za tři hodiny získali malí koledníci od zaměstnanců elektrárny 10 011 korun. Celkem se za dvanáct dní podařilo Farní charitě Týn nad Vltavou vybrat 185 151 korun.

Více než tři stovky zaměstnanců přispěly několika tradičním a jednomu netradičnímu tříkrálovému koledníkovi. Do Temelína je i tentokrát vyslala Farní charita z nedalekého Týna nad Vltavou. „Do Temelína jezdíme rádi. Koledujeme v teple, zaměstnanci jsou milí a hodinové výdělky jsou opravdu vysoké,“ uvedla Daniela Werbynská Laschová, ředitelka Farní charity Týn nad Vltavou.

Elektrárna s charitativními organizacemi spolupracuje dlouhodobě. V roce 2015 přispěli energetici především prostřednictvím Nadace ČEZ na 15 charitativních projektů v Jihočeském kraji bezmála třemi miliony korun.

„Tříkrálová sbírka je výjimečná tím, že si ji charita sama organizuje, my jen poskytujeme prostor. A je úžasné, že sami lidé mají chuť pomáhat. Někteří čekali na tři krále dokonce i dopředu,“ zhodnotil tradiční akci vedoucí temelínské komunikace Petr Šuleř.

Peníze může charita po sečtení všech příspěvků přímo použít. V Týně nad Vltavou je místní Farní charita využije k pokrytí nákladů spojených s péčí o seniory.

Štítky Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, charita, Farní charita Týn nad Vltavou, Týn nad Vltavou, ČEZ, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden z nejmladších Baltazarů koledoval v Temelíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.