Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Získaná částka z Tříkrálové sbírky se poprvé dostala přes šest milionů

Rekord! Českobudějovická diecéze slaví další překonaný milník v rámci Tříkrálové sbírky. Její letošní výsledek totiž poprvé překročil šestimilionovou hranici. Celkem se povedlo vybrat 6 018 508 korun. To je o necelých 900 tisíc více než v roce 2015.

„Děkujeme všem dárcům, kteří nám pomohli k tak skvělému výsledku. Velice si vážíme jejich štědrosti a bereme to také jako ocenění naší práce,“ uvedla ředitelka českobudějovické Diecézní charity Michaela Čermáková. Kam peníze poputují, je přesně zveřejněno na stránkách www.dchcb.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Výtěžek z Tříkrálové sbírky možná překoná loňskou částku. Na uprchlíky z ní nic nejde

„Výtěžek letošní sbírky bude určen převážně na zkvalitnění péče pro nemocné a staré lidi - mobility k nemocným lidem, nákup kompenzačních a zdravotních pomůcek,“ upřesnil diecézní koordinátor Tříkrálové sbírky Roman Tlapák z budějcké Diecézní charity.

Získané peníze využijí oblastní a farní charity na pomoc hendikepovaným dětem a mládeži v krajském městě, ale rovněž v Soběslavi a Borovanech. Další část půjde na rozvoj dětí a mládeže v nízkoprahových zařízeních (Zliv, Týn nad Vltavou, Budějce, Staré Město pod Landštejnem), včetně pomoci sociálně slabým dětem na jejich aktivity ve volném čase.

Část sbírky také poslouží oblastním a farním charitám pro krizový fond na pomoc při mimořádných událostech, na podporu lidí při životních tragédiích nebo na pomoc občanům, kteří se bez vlastního přičinění dostanou do obtížné životní situace. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky charita, Tříkrálová sbírka, Borovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Získaná částka z Tříkrálové sbírky se poprvé dostala přes šest milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.