Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Společnost Robert Bosch zvedla mzdy o více než tři procenta

Českobudějovická společnost Robert Bosch, která patří k největším českým výrobcům komponentů do aut, zvýšila od 1. ledna všem svým zaměstnancům tarifní mzdy o 3,2 procenta. Zvýšení mezd si vyžádá desítky milionů korun. Firma zaměstnává přes 3500 lidí.

Společnost se zavázala k tomu, že během roku zvýší prostředky na individuální růst mezd u vybraných pracovníků o dalších 1,5 procenta. „To již nebude plošné zvyšování platů,“ uvedl jednatel a obchodní ředitel společnosti Milan Šlachta. Společnost podle něj nově zavádí také systém firemních benefitů. „Zaměstnanci z něj budou moci čerpat bonusové prostředky a zboží, které souvisí se zdravým životním stylem,“ řekl Šlachta. Firma v závěru roku nabídne odměnu v závislosti na hospodaření společnosti v předchozím roce a od Nového roku zvedla příspěvek na penzijní připojištění.

Firma svým zaměstnancům také přispívá na ubytování. „V Českých Budějovicích máme pronajatých zhruba 200 bytů, které novým zaměstnancům částečně dotujeme,“ uvedl obchodní ředitel.

Společnost vznikla v roce 1992 jako společný podnik Robert Bosch GmbH Stuttgart a Motor Jikov a.s. České Budějovice. Od roku 1995 je stoprocentní dceřinou společnosti německého koncernu.

Zdroj ČTK

Štítky mzda, Robert Bosch, České Budějovice, Stuttgart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Robert Bosch zvedla mzdy o více než tři procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.