Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kampus Jihočeské univerzity je checkpointem v rámci soutěže Red Bull Can You Make It?

V úterý ve 12 hodin vyrazilo v rámci soutěže Red Bull Can You Make It? 165 studentských trojic na týdenní cestu Evropou, kterou musí zvládnout s jediným platidlem - plechovkami Red Bullu. Týmy například vyrazily i z Prahy a pokud se chtějí dostat do cílové destinace, kterou je Paříž, musí projít minimálně šesti evropskými checkpointy. Jedním takovým je i kampus Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Město na soutoku Malše a Vltavy tento týden přivítá soutěžící nejenom z České republiky, ale také ze zahraničí. Trojice do poslední chvíle netušily, kde se čtyřicet kontrolních míst bude nacházet. Ve vybraných lokalitách navíc budou muset plnit rozmanité výzvy.

„V srdci kampusu Jihočeské univerzity čeká na účastníky cyklodráha složená z několika segmentů pumptrackové tratě. Projíždějící týmy budou muset nejprve zapojit logické myšlení a složit skládačku, se kterou poté absolvují dráhu složenou z klopenek, přejezdů, lávek a skoků. Výzva bude měřená na čas, podle kterého tým obdrží příslušný počet bodů. Ty jim zajistí body do celkového hodnocení. V checkpointu navíc týmy obdrží zásobu dalších plechovek, které mohou na cestě Evropou měnit za jídlo, ubytování, transport i další zážitky,“ doplňuje Eva Samšuková z Red Bull Communication.

V checkpointech se budou během celého týdne setkávat i fanoušci z celého světa, kteří budou moci na obrazovkách sledovat, jak si vedou jejich favorité. Zároveň jim mohou fandit během plnění úkolu. Ve středu hostí město tradiční Velkou jarní cyklojízdu, a tak je cyklistická disciplína vybrána pro Budějce zcela právem.

Do krajské metropole zatím dorazily tři týmy - Jab Trekkers z Francie (Université De Poitiers), Sons of Grylls ze Švédska (KTH Royal Institute of Technology) a Team Fifty Eight z Velké Británie (University of Sheffield). Všechny trojice vyrazily na svou pouť z Prahy.

Foto Jan Luxík

Štítky Red Bull, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Evropa, Praha, České Budějovice, Paříž, soutěž, Česko, Sheffieldská univerzita, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kampus Jihočeské univerzity je checkpointem v rámci soutěže Red Bull Can You Make It?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.