Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Jihočeská policie jako první sepsala dohodu s inspektorátem práce

Jihočeská policie podepsala jako první krajské ředitelství v republice spolupráci s oblastním inspektorátem práce. Dohoda má zajistit jednotný postup při odhalování nelegálního zaměstnávání nebo při mimořádných událostech. Loni na následky pracovního úrazu zemřeli v Jihočeském kraji čtyři lidé. Inspektorát navíc odhalil téměř 150 případů nelegálního zaměstnávání.

Vzájemná spolupráce zajišťuje oběma organizacím určité výhody. „Je zde možnost vyměňovat si navzájem techniku, půjčovat si vozy, nabídneme dále k využití služby analyticko právního oddělení jihočeské policie,“ řekl ředitel krajského policejního ředitelství Luděk Procházka. Dodal, že pro inspektorát jsou náročné různé noční kontrolní akce. Proto by při nich měla policie více spolupracovat. „Bude se nás týkat například zajištění různých objektů. Pokud se inspektorát vydá na plánovanou kontrolu a bude existovat podezření, že zde pracuje větší množství nelegálních zaměstnanců, zajistíme daný objekt, aby případně při zásahu podezřelí neutekli,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Oblastní inspektorát práce loni provedl 1242 kontrol zaměřených na nelegální zaměstnávání. Celkově za zjištěné přestupky uložil pokutu více než 13 milionů korun. V průměru se výše jedné sankce pohybovala kolem 43 tisíc korun. „Pokud bychom se bavili jen o nelegálním zaměstnávání, tak si musíme uvědomit, že tento problém má skutečně závažné následky. Jedná se například o šizení státu na dani a sociálních odvodech,“ uvedl vedoucí českobudějovického inspektorátu práce Jiří Pelikán.

Zdroj ČTK

Štítky Inspektorát práce, policie, Jihočeský kraj, Luděk Procházka, Jiří Pelikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská policie jako první sepsala dohodu s inspektorátem práce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.