Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rybáři v pátek zahájili třídenní výlov rybníku Rožmberk

Třeboňští rybáři dnes po roce opět začnou s výlovem největšího českého rybníka Rožmberk. Očekávají srovnatelný výnos s minulými roky, což znamená přibližně 150 tun tržních ryb. Rožmberkem zahájí sezonu podzimních výlovů. Třídenní výlov největšího rybníka tradičně navštíví několik desítek tisíc lidí.

„První zátah začal po 7:00 a budeme pokračovat do odpoledních hodin,“ uvedl předseda představenstva rybářství Třeboň Josef Malecha. Dodal, že od rána budou moci návštěvníci ochutnat rybí polévky, filety z ryb, kapří hranolky, řízky třeboňských baštýřek, nebo jihočeské jerky ze sušeného rybího masa. Rovněž si budou moci prohlédnout malé muzeum rybářství.

Většinu ryb v Rožmberku tvoří kapři, zbytek amuři, tolstolobici, líni a dravci. Rybník se rozkládá na 647 hektarech. Spolu s Novou řekou ho v 16. století navrhl stavitel Jakub Krčín z Jelčan. Budoval se v letech 1584 až 1590. Sypaná hráz je dlouhá přes dva kilometry, v nejširším místě má v patě až 60 metrů a v koruně 12. Výška hráze je 11 metrů a hloubka vody u hráze 6,5 metru.

Zdroj ČTK

Štítky Rybník Rožmberk, ryby, Jakub Krčín, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rybáři v pátek zahájili třídenní výlov rybníku Rožmberk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.