Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vodňany komunikují s lidmi elektronicky

Vše o městě, od důležitých dokumentů z úřední desky až po jídelníček v základních školách, najdou lidé ve Vodňanech v novém elektronickém informačním kiosku. Ten je volně přístupný na hlavním náměstí. Jeho úkolem je především zrychlit úřední jednání a také pomoci s navigací turistům. S jeho pořízením pomohla městu Nadace ČEZ.

Na první pohled vypadá jako hodně zvětšený parkovací automat s obří dotykovou obrazovkou. Trvale před ním ale postávají skupinky lidí. Nejčastěji přitom ťukají na položku s nápisem „potřebuji vyřídit“. Kromě ní se jim ale zobrazuje třeba předpověď počasí, nebo aktuální informace o dění ve městě a okolí.

„Cílem bylo zpřístupnit lidem všechny informace a pokyny k úředním jednáním a to bez ohledu na den, nebo dobu. A samozřejmě jsme k tomu přidali i úřední desku a řadu dalších informací, takže lidé nejsou odkázáni na úřední hodiny a nemusí ani nic složitě vyhledávat na internetu,“ vysvětluje pořízení digitálního informačního kiosku starosta Vodňan Václav Heřman.

Zařízení v hodnotě 662 tisíc korun má speciální úpravu proti vandalům a je monitorováno kamerami. Kromě servisu pro občany zahrnuje i nabídku informací a navigaci pro návštěvníky města. Částkou 215 tisíc na něj přispěla Nadace ČEZ.

„Vodňany leží poměrně blízko elektrárny Temelín, takže městské projekty podporujeme dlouhodobě. A zaměřujeme se právě na pomoc lidem, což právě informační kiosek, dohromady s podporou turistického ruchu, splňuje,“ vysvětluje neobvyklou dotaci Petr Šuleř ze Skupiny ČEZ.

Funkčnost nového zařízení si může ve Vodňanech vyzkoušet kdokoliv. Jeho prostřednictvím se lidé ve třech jazycích dostanou k pokynům jak si vyřídit doklady, povolení či platby. V základní nabídce ale nechybí ani úřední deska, kalendář akcí nebo virtuální prohlídka a tipy na výlet. 

Štítky Vodňany, ČEZ, úřední deska, Václav Heřman, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodňany komunikují s lidmi elektronicky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.