Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

V pondělí se otevře zrekonstruovaná budějcká plovárna

Po plánované odstávce se na konci října otevře plavecký stadion pro sportovce i veřejnost. Letos nestačily dva měsíce na drobné opravy jako je tomu každý rok a bylo potřeba rozsáhlejších zásahů. Nakonec se vše podařilo zvládnout ještě o pár dní dříve, než bylo původně plánováno.

Určitě dobrá zpráva, zvláště pro ty, co se nemohli dočkat a tento sport jim v našem městě chyběl. Plavecké bazény budou pro plaveckou veřejnost  znovuotevřeny v pondělí 31. října. „Ač je možné, že jedna z parních komor nebude v den otevření plně k dispozici, rozhodli jsme se plavecký stadion otevřít dříve, než bylo plánováno, aby byly veřejnosti k dispozici alespoň plavecké bazény. Věříme, že veřejnost ocení nejen to, že otevíráme dříve, ale i to, co jsme za léto opravili, a bude tolerantnější k faktu, že parní komory nebudou v den znovuotevření plně k dispozici,“ říká náměstek primátora Jaromír Talíř.

Během odstávky došlo k několika zásadním opravám a rekonstrukcím. Nejvýznamnější oprava se týkala kompletní výměny dlažeb vany velkého plaveckého bazénu a to včetně oprav přívodů vody, odtoků a uchycení plaveckých drah.

Mezi další významné rekonstrukce, které proběhly v areálu plaveckého stadionu, patří kompletní výměna elektroinstalace a dispoziční přesunutí elektrických rozvaděčů veškeré technologie dětského bazénu. V prostorách dětského bazénu došlo k výměně osvětlení, a aby se zabránilo únikům tepla z dětského bazénu, přibyla v průchodu mezi dětským a velkým bazénem nová teplotní clona.

Další významnou rekonstrukcí, která na plaveckém stadionu proběhla, je kompletní rekonstrukce parních komor. Tyto jsou nyní dispozičně řešeny zcela jinak a interiér je zpracován v moderním designu. „U této rekonstrukce jsme si dobře vědomi toho, že kapacita parních komor se zmenšila. Preferovali jsme komfortnější provedení parních komor s menší kapacitou, protože věříme, že v blízké budoucnosti vznikne v areálu plaveckého stadionu zcela nový saunový svět a wellness, na nějž je v současné době vybírán projektant, a jehož realizace se předpokládá na rok 2018,“ upřesnil náměstek.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky plovárna, rekonstrukce, oprava, plavecký bazén, bazén, Jaromír Talíř, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Tuma

A BUDE TAM ZASE STUDENÁ VODA????????

Sobota, 29. října 2016, 13:09Odpovědět

V pondělí se otevře zrekonstruovaná budějcká plovárna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.