Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Městští strážníci budou až do konce týdne hlídat hřbitovy. Mimo jiné i před zloději

Ve středu byly dušičky a na hřbitovy stále proudí velké množství lidí. Svátek, při kterém bychom měli především vzpomínat na své blízké, kteří už nejsou mezi námi, však láká na hřbitovy i zloděje a výtržníky. Především kvůli nim jsou od minulého týdne budějčtí městští policisté v pohotovosti.

„V tomto ohledu je zvýšená kontrolní činnost na parkovištích a na samotných hřbitovech a to jak přes den, tak v nočních hodinách,“ uvedl mluvčí městské policie David Štýfal. V noci by se na hřbitovech měli procházet i strážníci se psi.

„Kontrolní činnost je zaměřená na krádeže pietních věcí z hrobů, kapesní krádeže a veřejný pořádek jako takový,“ doplňuje Štýfal. Právě krádeže pietních předmětů jsou tím, co nejvíce běžné návštěvníky trápí a nezřídka se stává i to, že si lidé přivlastňují věnce z cizích hrobů a přenášejí je na své.

Dušičky jsou jedním ze svátků, kdy do ulic vyrážejí řidiči, kteří jinak za volant sedají jen sporadicky. Městská policie však žádná dopravní opatření ani vyšší množství hlídek v ulicích nechystá, a tak bude primární opatrnost samotných řidičů. Zvláště o víkendu může být doprava v okolí hřbitovů velmi hustá.

Štítky hřbitov, krádež, Dušičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městští strážníci budou až do konce týdne hlídat hřbitovy. Mimo jiné i před zloději  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.