Atmosféra jihočeské zabijačky na Vás dýchne na státní svátek 17. listopadu od 10 do 20 hodin na nádvoří restaurace Naše farma v centru Českých Budějovic. Poctivé jitrnice, jelita, tlačenka, ovar, smažené řízky a udírna s masem a klobáskami budou základem jarmarku, který opanují místní řezníci, kuchaři a muzikanti.
„Přípravy jsou v plném proudu, prase už máme vybrané a navíc jsme pozvali sousedy z centra, aby bylo více veselo,“ říká šéfkuchař restaurace Naše farma Lukáš Vokřál. Jarmark kromě zabijačkových specialit oživí čerstvé koblihy a štrůdly z bistra Cobliha, zdravou zeleninu přivezou z domu U Beránka a další speciality připraví kuchaři z Born in London Coffee&Kitchen. Pro velké jedlíky je připravena speciální vstupenka „Dařbuján“, díky které mohou návštěvníci neomezeně konzumovat jitrnice, jelita, tlačenky, řízky, klobásy a pivo Žumberk.
„Dříve se zabijačky pořádaly před tuhou zimou, aby se lidé dobře najedli a promastili, my už to sice tolik nepotřebujeme, ale je dobré si připomenout tradici, která oslavuje skončení zemědělských prací. V Naší farmě vaříme z jihočeských surovin, proto jsou pro nás místní farmáři důležití,“ doplňuje Lukáš Vokřál a přeje si, aby přišlo na Zabíjačkový jarmark hodně dobře naladěných lidí.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.