Zabijačkový jarmark na Naší farmě

Atmosféra jihočeské zabijačky na Vás dýchne na státní svátek 17. listopadu od 10 do 20 hodin na nádvoří restaurace Naše farma v centru Českých Budějovic. Poctivé jitrnice, jelita, tlačenka, ovar, smažené řízky a udírna s masem a klobáskami budou základem jarmarku, který opanují místní řezníci, kuchaři a muzikanti.

Přípravy jsou v plném proudu, prase už máme vybrané a navíc jsme pozvali sousedy z centra, aby bylo více veselo,“ říká šéfkuchař restaurace Naše farma Lukáš Vokřál. Jarmark kromě zabijačkových specialit oživí čerstvé koblihy a štrůdly z bistra Cobliha, zdravou zeleninu přivezou z domu U Beránka a další speciality připraví kuchaři z Born in London Coffee&Kitchen. Pro velké jedlíky je připravena speciální vstupenka „Dařbuján“, díky které mohou návštěvníci neomezeně konzumovat jitrnice, jelita, tlačenky, řízky, klobásy a pivo Žumberk.

Dříve se zabijačky pořádaly před tuhou zimou, aby se lidé dobře najedli a promastili, my už to sice tolik nepotřebujeme, ale je dobré si připomenout tradici, která oslavuje skončení zemědělských prací. V Naší farmě vaříme z jihočeských surovin, proto jsou pro nás místní farmáři důležití,“ doplňuje Lukáš Vokřál a přeje si, aby přišlo na Zabíjačkový jarmark hodně dobře naladěných lidí.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky statek, České Budějovice, Žumberk

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.