Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Přístřešky na Pražské nezmizí. Architekt města i zastupitelé s nimi počítají

Nedaleko nákupáku Igy na Pražské třídě jsou staré a zrezlé podchodové přístřešky. Budějcká Drbna na základě častých dotazů čtenářů zjišťovala, co s nimi město plánuje udělat.

Je to něco strašného. Vůbec nechápu, proč tam pořád tahle hrůza je. Město by se mělo zamyslet a konečně s tím něco udělat,“ uvedl čtyřicetiletý Jan Pirgl, který dojíždí do Budějc za prací a místem u Družby každý den prochází. I větší polovina dalších procházejících, kteří byli osloveni, měli podobný negativní názor. 

Chodím tam téměř každý den a nevadí mi to. Jen by mohly vypadat lépe,“ řekl k současnému stavu přístřešků třiapadesátiletý Budějčák Miroslav Hruška. „Kdyby se zrekonstruovaly a dal se jim nový nádech, nebylo by to ke škodě. Když už se staví nové Igy, mohlo by se změnit i okolí obchodního domu.“ 

Na stav přístřešků a plány se Budějcká Drbna zeptala náměstka primátora Petra Holického: „Hlavní architekt města i řada zastupitelů má názor, že přístřešky podél Pražské třídy by měly být zachovány. Jsou jedinečným dokladem vytváření uličního profilu v šedesátých letech minulého století, specifického pro městské prostředí Českých Budějovic. Byla proto zpracována studie, která tento prvek zachovává. Náklady jsou nemalé, v rozpočtu se s nimi nepočítá.

Štítky přístřešek, České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Čapek

Naši radní zadávají samé studie, které jsou k ničemu. Kdyby radši převzali odpovědnost za rozhodnutí, které nechtějí sami dělat. Jsou to nekompetentní tlučhubové.

Pondělí, 14. listopadu 2016, 10:35Odpovědět

Přístřešky na Pražské nezmizí. Architekt města i zastupitelé s nimi počítají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.