Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vánoce přinesly Neznašovu rekonstruovanou školu

Nová školní družina, třída, kabinety a řada dalších úprav. Tak vypadá rozsáhlá rekonstrukce školy v Neznašově na Českobudějovicku. Stavebníci skončili s pracemi v říjnu, pak následovalo rozsáhlé stěhování a zařizování místností. Žáci se tak od ledna učí v nových prostorách. Potřebné 4 miliony korun získala obec od nedaleké Jaderné elektrárny Temelín.

Priorita Všemyslic, pod které Neznašov spadá, v uplynulých dvou letech byla podle starosty Karla Tůmy jasná. Dokončit rozsáhlou stavbu školky a v návaznosti na ni rekonstruovat i školu. Investice do této oblasti obec uzavřela koncem loňského roku. A dětem se rozhodně líbí. „Je tady daleko víc místa a světla. A lepší jsou tu i nové hračky a nábytek,“ hodnotí nové prostory školní družiny s lehce smíšenými pocity hned po prázdninách Pavlík Fuka z druhé třídy.

„Máme naprosto naplněnou novou školku s řadou unikátních vzdělávacích programů. A je logické, že děti z ní budou postupně přecházet do školy, ve které se vyučuje dle stejné metodiky, proto jsme navázali i rekonstrukcí školy. Uplynulé roky tak byly extrémně náročné, ale podařilo se. Aktuálně máme nejnovější a věřím, že i jedno z nejlepších zařízení v širokém regionu,“ hodnotí starosta.

Klíčová byla pro obec podpora od Jaderné elektrárny Temelín. Ta má s obcí ve svém sousedství uzavřenou rámcovou smlouvu o podpoře. Na obou projektech se proto finančně velmi významně podílela.

„Školství je jednou z oblastí, na které se v našem okolí dlouhodobě zaměřujeme. I proto jsme na rozšíření školy uvolnili ve dvouletém období celkem čtyři miliony korun,“ odůvodňuje podporu za ČEZ Petr Šuleř.

Hlavní změnou z pohledu žáků i pedagogického sboru je uvolnění původně natěsnaných tříd i kabinetů.  „Samozřejmě je to příjemnější pro všechny. Nové prostory splňují všechny potřebné normy a hlavně poskytují daleko víc prostoru žákům, učitelům na přípravu i nejrůznější další aktivity,“ vysvětluje ředitel školy Jaroslav Tůma.

Klíčové investice do školství tak mají Všemyslice za sebou. I dál ale chtějí být aktivní v oblasti grantů. Nové prostory si podle ředitele školy totiž žádají i nové vnitřní vybavení.

Štítky Rotemberk, Všemyslice, Vánoce, Jaderná elektrárna Temelín, okres České Budějovice, Karel Tůma, Jaroslav Tůma, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce přinesly Neznašovu rekonstruovanou školu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.