Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Robert Bosch získal státní investiční pobídku 443 milionů korun

Českobudějovická společnost Robert Bosch, která patří do skupiny největšího výrobce komponentů do aut, získala loni příslib státní investiční pobídky 443,6 milionu korun. Peníze použije na rozšíření výzkumného centra a zvětší výrobní kapacitu. Z jižních Čech získala prostředky od CzechInvestu další desítka firem, například Magna Cartech z Českých Velenic nebo Engel strojírenská z Kaplice na Českokrumlovsku.

„Potvrzujeme, že jsme obdrželi vládní strategickou pobídku pro závod Robert Bosch České Budějovice na rozšíření výzkumného a testovacího centra a rozšíření výrobní kapacity závodu. Rovněž byl zahájen nábor prvních pracovníků, jak inženýrů, tak dělnických technických profesí,“ řekla mluvčí firmy Hana Schwambergerová. Společnost nyní zpracovává projektovou dokumentaci a snaží se získat další podklady pro stavební řízení, dodala.

Českobudějovická společnost Robert Bosch, která patří do skupiny největšího výrobce komponentů do aut, se blíží hranici 4 tisíc zaměstnanců. Podrobnosti o rozvojových plánech Bosch Group v České republice včetně závodu Robert Bosch v Českých Budějovicích poskytne novinářům letos v květnu. Budějcká společnost zvýšila v roce 2015 meziročně obrat o 23 procent na 18,3 miliardy korun. Šlo o nejvyšší obrat od založení společnosti v roce 1992.

Příslib investiční pobídky získaly loni i další jihočeské firmy. Sumu 231,8 milionu korun má přislíbenou Engel strojírenská z Kaplice, která vyrábí součástky do strojů na zpracování plastů, Kern-Liebers z Českých Budějovic, zaměřená na pružinové mechanismy a lisované díly pro automobilový, textilní i spotřební průmysl, by měla dostat 174,5 milionu korun a Magna Cartech z Českých Velenic na Jindřichohradecku, jež je součástí nadnárodního koncernu, jednoho z největších dodavatelů dílů pro automobilový průmysl, 167,6 milionu korun.

Firma Hauser z Kaplice na Českokrumlovsku, která dodává chladicí techniku a nábytek, má přislíbeno 70,7 milionu korun, výrobce ocelových konstrukcí, podvozků pro přívěsy a návěsy M-Technika z Prachatic by měla dostat 26,4 milionu korun. Sumu 70,7 milionu korun slíbil CzechInvest strakonické firmě AstenJohnson, která dělá papírenská odvodňovací a vysoušecí síta i síta pro čistírny odpadních vod, společnost Koh-i-noor Mladá Vožice na Táborsku má slíbenou částku 85,2 milionu korun.

Zdroj ČTK

Štítky Robert Bosch GmbH, Kaplice, CzechInvest, okres Český Krumlov, České Budějovice, Jihočeský kraj, Česko, Koh-I-Noor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Robert Bosch získal státní investiční pobídku 443 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.