Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dobročinný bazar pomůže psům a kočkám

Druhý ročník charitativního bazaru pro psy a kočky, na kterém budou k mání kromě oblečení a doplňků také knihy a věci do domácnosti, se uskuteční v pondělí 15. a v úterý 16. května v kavárně Stage club&restaurant v Českých Budějovicích. Celý výtěžek zamíří na pomoc čtyřem ověřeným organizacím, které se pravidelně starají o zvířátka v nouzi.

Nápadu na charitativní bazar předcházela adopce fenky pořadatelky Adriany Trs: „Má charitativní činnost začala už před třemi a půl lety, když jsem si adoptovala svou fenečku a začala zjišťovat, co se v České republice děje, co jsou množírny a mojí první charitativní akcí byl prodej obrazů a kalendářů.“ Posláním prvního ročníku bylo informovat veřejnost o tom, co se děje, a aby si dávali pozor, odkud si kupují štěně. A zároveň více přinést na vědomí možnost adopce.

Spousta lidí se domnívá, že všichni psi z útulku jsou špatní, a proto je tam majitel dal. To je pak důvod, proč do adopce nejdou. Já je na jednu stranu chápu, protože jsem to zpočátku vnímala stejně,“ vysvětluje Adriana Trs. K umístění psa do útulku ovšem přihrávají i jiné faktory, například se majitelé rozvedli, správně neodhadli povahu psa, postihla rodinu nemoc nebo se stěhovali. Často i velmi malicherné důvody dovedou pejsky do útulku, a proto není třeba se adopce obávat.

Dobročinná akce Adriany Trs pokračovala bazarem oblečení: „Jako každou ženskou, i mě oblečení baví. Ale co s ním, když ho máme doma příliš? Je škoda ho třídit a vyhazovat, prodej na internetu je pro mě příliš zdlouhavý a tak se vloudila myšlenka oslovit kamarádky a udělat bazar.“

Pořadatelka sama byla překvapená, že se akce šířila Facebookem a přispívaly i stovky cizích lidí. Vzhledem k vysoké úspěšnosti se proto rozhodla svůj dobročinný bazar zopakovat, a oproti minulému ročníku přibylo několik novinek.

Jak mohou zájemci do bazaru přispět?

Úplně každý může přispět dámským, pánským, dětským oblečením, knihami a bytovými doplňky. Lidé by však měli pamatovat na to, aby se jednalo o věci, které by si třeba sami koupili a jejich darování tedy mělo opravdový smysl a věci šlo snadno prodat. Oblečení by mělo být čisté a nepoškozené. V bazaru je také ideální příležitost darovat třeba kompletní sadu nádobí, která se současným majitelům nehodí, ale i tady je třeba zdůraznit, že by měla být kompletní. Vše, co se rozhodnete do bazaru věnovat, můžete nosit v pátek 12 a v sobotu 13. května přímo do Stage club&restaurant.

Komu vybrané peníze pomohou?

Veškeré vybrané peníze poputují do čtyř organizací, s nimiž má pořadatelka dlouholetou pozitivní zkušenost. Tlapky na cestě, odkud si sama pořadatelka před necelými čtyřmi lety adoptovala fenku. Animal Rescue, odchytová služba, za jejímž působením stojí velké úspěchy v převýchově psů a Kočky České Budějovice. Poslední organizací je Milana Macková z Písku, která pejskům poskytuje dočasný domov.

Úplně všechny peníze půjdou do zmiňovaných spolků a organizací, pořadatelé si nic nenechají. Každý, kdo s přípravou pomáhá včetně majitelů prostor, v nichž se bazar bude konat, pracují zadarmo, protože v tom vidí smysl. Nikdo se tak nemusí bát, že část peněz padne na pronájem nebo svačiny, nebo, že se peníze nedostanou tam, kam mají.

Bazar se uskuteční v pondělí 15. a v úterý 16. května a bude na něm k zakoupení všechno to, co se do té doby nasbírá. Kromě běžného oblečení, které se bude prodávat za symbolické částky, budou k zakoupení také luxusnější značky jako Guess, Victoria’s Secret, Dior, Versace, Replay, Diesel a také poukazy na večeře nebo knihy kouče Michala Brozmana.

Autoři | Foto archiv Adriany Trs

Štítky bazar, pes, oblečení, kočka, kniha, peníze, adopce, České Budějovice, kavárna, Facebook, Victoria's Secret, Christian Dior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobročinný bazar pomůže psům a kočkám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.