Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KOČIČÍ OKÉNKO: Trojice koček z českobudějovického útulku hledá nový domov

Následující tři kočičky mají mnoho společného. Nejenže byly do českobudějovického útulku přijaty přibližně ve stejnou dobu, ale už téměř rok se pro ně, zatím však neúspěšně, snaží zaměstnanci útulku najít nové domovy.

Pokud byste si chtěli pořídit nového mazlíčka do své domácnosti, rozhodně nebudete zklamáni, když si adoptujete kočku z českobudějovického útulku. V útulku má svůj přechodný domov plno krásných a milých kočičích jedinců, kteří jen čekají na to, až si je sympatický nový páníček odvede domů.

Pokud vás některý z kočičích svěřenců zaujme nebo jste poznali svého ztraceného miláčka, neváhejte útulek navštívit na adrese Zavadilka 2590, České Budějovice. Další informace lze získat na Facebooku Útulek pro kočky města České Budějovice nebo na telefonních číslech 702 168 541 a 727 821 856.

Pečovatelka Barunka

Jako přibližně rok a půl stará kočička byla Barunka přijata do útulku již brzy po otevření zařízení, což bylo v červenci 2016. A do útulku putovala i se svými pěti koťátky. Z počátku se vzorně starala nejen o svá koťátka, ale i o ostatní kočičí mláďata, která se do útulku postupem času dostávala. Stávalo se, že některé dny kojila i devět koťátek. Barča je velmi milá, hodná, nekonfliktní a mazlivá kočička. Je vděčná za každou baštu a nepohrdne ani jemným pohlazením. Její koťátka už odrostla a našly se pro ně nové domovy. Barunka je sice spokojená ve venkovním výběhu a ráda si hraje s ostatními dospělými kočkami, ale samozřejmě by ráda měla svůj vlastní domov, kde by se mohla povalovat v teple na gauči nebo dovádět venku na zahrádce. Je kastrovaná a očkovaná.

Nalezenec s krásným kožíškem

Na začátku prázdnin loňského roku byla v ulici Grünwaldova (pod nemocnicí) odchycena naříkající černá kočička. Při nalezení u ní nebyl zjištěn žádný čip. Zaměstnanci  útulku předpokládají, že jde o kočku s domovem, která se pouze zatoulala původním majitelům. Doufají, že její páníčci ještě nevzdali hledání svého mazlíčka a věří, že třeba i tato informace pomůže kočičce k navrácení se do staronového domova. Jedná se o zdravou, mladou kočku s krásnou lesklou srstí. Povahově je tento nalezenec trochu náladový, ale to se dá přičíst faktu, že není ve svém domácím prostředí.

Bezejmenný nalezenec

Taktéž o loňských prázdninách se do útulku dostal tehdy asi rok a půl starý kocour. Byl odchycen dne 27. července 2016 v ulici Fr. Šrámka. Jeho první chvíle v útulku nebyly vůbec slavné. Byl dost hubený a agresivní. Postupem času se však dostal do dobré kondice a i jeho nálada nabyla výrazného zlepšení. S lidmi vychází dobře, jen s ostatními kočkami je konfliktní. Od dospělých se bez problémů nechá hladit, přesto se raději nedoporučuje k malým dětem. Nejšťastnější by byl jako jedináček v domku se zahradou, kde by si při hezkém počasí mohl hrát. Má rád lidskou pozornost, kterou čas od času vyžaduje. Je čistotný, odčervený, kastrovaný i očkovaný. Ideální rovnou k adopci.

Autoři

Štítky kočka, domov, Facebook, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOČIČÍ OKÉNKO: Trojice koček z českobudějovického útulku hledá nový domov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.