Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tradiční trh se vrací na Piaristické náměstí

Stavební práce při rekonstrukci solnice na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích skončily. A tak se může na toto místo vrátit ze svého dočasného azylu na náměstí Přemysla Otakara II. i tradiční, a v Budějcích velice oblíbený trh.

„Teď už jsou práce ukončeny, takže se trhy vracejí na své původní místo, na Piaristické náměstí, a lidé tam mohou přijít už ve čtvrtek 29. června,“ říká náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola s tím, že trhy budou stále ve svých tradičních dnech, a to ve čtvrtek a v sobotu.

Přesun trhů si vyžádaly stavební práce na obnově historické solnice, kde vzniká restaurace. Práce začaly před více než měsícem, v podstatě pod zemí, kde je veden produktovod. Tam jsou uloženy inženýrské sítě a trubky pro pivo a chladivo. „Tyto technologie budou zásobovat z objektu v Hroznové ulici zmiňovanou restauraci,“ vysvětlil náměstek.

Štítky trh, Piaristické náměstí, rekonstrukce, čtvrtek, sobota, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II., Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční trh se vrací na Piaristické náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.