Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Obyvatele, kteří se ocitnou ve svízelné životní situaci, magistrát na holičkách nenechá

Pomocnou ruku podal ženě, která při červnovém požáru bytu přišla úplně o vše, českobudějovický magistrát. Nabídl jí náhradní ubytování a je připravený pomoci dál. Není to jediný případ, ve kterém město pomohlo člověku v těžké životní situaci.

„Jsme v kontaktu s rodinou poškozené ženy, které v panelovém domě v ulici V. Volfa v sobotu 24. června vyhořel uplně celý byt. Nabídli jsme jí náhradní ubytování a jsme připraveni pomoci i dál," uvedl českobudějovický primátor Jiří Svoboda.

Oheň zachvátit byt v době, kdy žena nebyla doma. Hasiči museli evakuovat z domu dvanáct lidí, devět z nich skončilo v péči lékařů. Pravděpodobnou příčinou tohoto pořáru byla technická závada na televizi nebo počítači.

ČTĚTE TAKÉ: Byt v panelovém domě v ulici V. Volfa v Českých Budějovicích zachvátil požár

Magistrát je na případy, kdy se někdo z obyvatel Českých Budějovic dostane do podobné svízelné životní situace, připravený. „Pro takové případy máme ročně vyčleněnou částku 200 tisíc korun. A není to jen o penězích, zmiňoval jsem v aktuálním případě třeba bydlení. Je to hodně individuální," dodal primátor.

Zatím posledními případy, kdy magistrát pomohl lidem, kteří se náhle ocitli ve velice tíživé situaci, byly dva z předloňského roku. Město pomohlo poškozeným z několika bytů v domě v ulici U Tří lvů, kde začátkem prosince 2015 vybouchla tlaková plynová lahev. Pomoci se dočkali i poškození z případu v Lidické ulici, kde přímo na Štědrý den došlo k výbuchu, a kde následný požár zničil prakticky celý dům.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, pomoc, situace, neštěstí, magistrát, výbuch, dům, Jiří Svoboda, České Budějovice, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatele, kteří se ocitnou ve svízelné životní situaci, magistrát na holičkách nenechá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.