Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeský kraj chce pomoci obcím aplikovat chytré technologie. Inspiraci hledá i v Číně

Chytré technologie a možnosti jejich zavádění i využití v praxi. To bylo hlavním tématem jednání mezi představiteli Jihočeského kraje a samosprávného města Tianjin v Čínské lidové republice.

V pondělí 3. července jednání za zúčastněné strany vedli první náměstek hejtmanky Josef Knot a Xiao Huaiyuan, předseda Stálého výboru lidového kongresu města Tianjin. Výměna zkušeností v tomto resortu byla pro Knota zvláště cenná. Coby místostarosta v Písku se zasloužil o rozvoj chytrých technologií právě v tomto městě a pokračovat v tom chce nyní i v širším měřítku ze své pozice prvního náměstka hejtmanky.

„Kraj by tu měl suplovat pozici jakéhosi kouče, který by zejména pomáhal starostům se v dané problematice orientovat tak, aby pro ně aplikace chytrých technologií byla co možná nejefektivnější. Ať už jde o snížení spotřeby energií v budovách či omezení ztrát ve vodovodních sítích. Proto samozřejmě vítám konzultaci s kýmkoli, kdo již v tomto směru dosáhl jistých úspěchů,“ naznačil Knot s tím, že Tianjin je v současné době považován jako lídr a vzor pro čínská chytrá města.

První náměstek zároveň zdůraznil, že by využití chytrých technologií rád aplikoval například i na budovách vlastněných krajem. Kromě vlastního úřadu tedy i v objektech škol či muzeí.

Na závěr pak Knot dodal, že kraj obdržel od čínské delegace pozvánku na Mezinárodní fórum cestovního ruchu a konferenci k tématu Smart (chytrý) region v Tianjinu.

Jihočeský kraj spolupracuje s městem Tianjin se zhruba jedenácti miliony obyvateli, coby svým partnerem, od roku 2014.

Tisková zpráva

Štítky obce, Čína, Jihočeský kraj, region, chytrá technologie, smart, návštěva, jednání, Knot, technologie, Josef Knot, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj chce pomoci obcím aplikovat chytré technologie. Inspiraci hledá i v Číně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.