Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Nová budějcká školka v ulici Adolfa Trägera je připravena. Má místa pro šedesát dětí

Šedesát míst nabízí nová českobudějovická školka v ulici Adolfa Trägera v Kněžských Dvorech. Děti v ní mají k dispozici pěknou zahradu. Nechybí jídelna a moderně vybavená kuchyně.

Nová mateřinka v ulici Adolfa Trägera v Kněžských Dvorech je detašovaným pracovištěm Mateřské školy Pražská. „Je to školka, jejíž rekonstrukci částečně financovala firma Bosch a děti zaměstnanců tam budou docházet společně s dalšími předškoláky. Kapacita je šedesát míst, aktuálně je přihlášeno čtyřicet dětí,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola, který se společně se svým kolegou, náměstkem Petrem Holickým, zúčastnil dnes, ve středu 30. srpna, dopoledne slavnostního otevření nové školky.

Budova zmiňované mateřské školy prošla kompletní rekonstrukcí včetně školní zahrady. V suterénu je moderně vybavená školní kuchyně i s jídelnou.

Školka Adolfa Trägera není v krajském městě jediným novým zařízením pro drobotinu. Ve čtvrtek 31. srpna v 10:00 hodin bude slavnostně otevřena další mateřinka, a to v areálu Základní školy Emy Destinové ve Čtyřech Dvorech na sídlišti Šumava.

Bude mít dvě třídy se čtyřiačtyřiceti předškoláčky. Jsou mezi nimi jak děti, které budou letos poprvé plnit povinnou docházku do mateřské školy, tak i několik dětí mladších tří let," upřesnil Petr Podhola. V objektu školky Emy Destinové byla také vybudována kuchyně a jídelna.

Štítky školka, jídelna, zahrada, dítě, Adolf Träger, kuchyně, mateřská škola, Petr Podhola, Ema Destinnová, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nová budějcká školka v ulici Adolfa Trägera je připravena. Má místa pro šedesát dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.