Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Samson podpořil tradiční cyklistický závod na Kleť. Vyhrál Lukáš Smola

Z Českého Krumlova až na Kleť se v neděli už po třiadvacáté vydali cyklisté v rámci časovkového závodu do vrchu. Další klání Jihočeské amatérské ligy vyznělo nejlépe pro Lukáše Smolu z týmu Galaxy Cyklo Švec Stevens. Na vrcholu poté mohl doplnit energii nealkoholickým pivem Pito od sponzora závodu – pivovaru Samson.

Cyklisté i organizátoři si pomoc Samsonu pochvalovali. „Jsme rádi, že pivovar Samson myslí na cyklisty, zvlášť po jízdě do kopce není o žízeň nouze,“ říká s nadsázkou ředitel závodu Jan Mejta s tím, že Pito osvěžilo i vítěze časovky, kterým se stal Lukáš Smola. Trať s prudkým stoupáním zvládl za necelých 27 minut. Čtyřiačtyřicetisekundovou ztrátu měl druhý v pořadí Oldřich Novotný, třetí skončil Bedřich Průcha.

Pito patří k jednomu z pilířů produkce pivovaru Samson, který časovku na Kleť podpořil. „Díky pomoci našeho vlastníka AB InBev nyní vaříme ještě kvalitnější nealkoholické pivo. Naším cílem je podporovat sport v různých podobách. Cyklistika je dynamický sport, který se těší stále větší oblibě podobně jako naše piva,“ říká ředitel pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

Pito nedoplní energii jenom cyklistům, ale je pojmem hlavně mezi řidiči. Historie nápoje sahá do sedmdesátých let minulého století, kdy se nealkoholické pivo začalo v Československu vyrábět, právě v dnešním pivovaru Samson. Samotný název Pito poté vznikl složením dvou slov – pivo a auto.

Autoři

Štítky Samson, závod, Kleť, cyklistika, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s., pivo, Český Krumlov, Pito, cyklista, Otto Pick, Anheuser-Busch InBev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samson podpořil tradiční cyklistický závod na Kleť. Vyhrál Lukáš Smola  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.