Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pitnou vodu bude Budějcím dál dodávat Čevak

Dodávku pitné vody pro České Budějovice bude v následujících deseti letech i nadále zajišťovat společnost Čevak. Město za tuto službu zaplatí ročně přibližně dvě stě milionů korun. Je to srovnatelná cena s tou, kterou magistrát za dodávky vody hradí nyní. Čevak se svou nabídkou uspěl v koncesním řízení vyhlášeném radnicí. Smlouvu schválili na svém zasedání českobudějovičtí zastupitelé.

Obyvatelé Českých Budějovic nyní platí za vodné a stočné 73,09 korun za jeden metr krychlový. Podle vedení města by se na základě nové smlouvy s dodavatelem cena neměla nijak zásadně měnit.

Žádost do koncesního řízení podaly čtyři subjekty, ale nabídku pak zaslaly pouze dvě společnosti. Kromě Čevaku to byla ještě Moravská vodárenská. Hodnotící komise pak posuzovala obě nabídky a doporučila z nich tu výhodnější.

Jsme rádi, že byl učiněn další krok, vedoucí k uzavření nové provozovatelské smlouvy. Těší nás, že budeme moci dalších deset let pokračovat v dosavadní úspěšné spolupráci a i nadále provozovat vodohospodářský majetek města,“ uvedla vedoucí útvaru marketingu a komunikace společnosti ČEVAK Jitka Kramářová.

Někteří zastupitelé při veřejném zasedání v pondělí 18. září kritizovali fakt, že město se na problematiku spojenou s pitnou vodou dostatečně nezaměřuje.

„Stále tady, na magistrátu, není člověk, který by se věnoval vodohospodářskému majetku města. Přitom je to majetek v hodnotě stovek milionů korun. Přimlouvám se, zda by tady mohla být vyčleněna osoba, která se tomu bude věnovat, abychom byli důstojní partneři pro provozovatele," uvedl při pondělním zasedání zastupitelstva českobudějovický radní Miroslav Joch.

Čevak je vodárenská akciová společnost, která provozuje vodohospodářskou infrastrukturu, zejména úpravny pitné vody, vodovodní a kanalizační sítě a čistírny odpadních vod. Dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod zajišťuje pro více než půl milionu obyvatel Jihočeského kraje a části krajů Plzeňský a Vysočina. Má asi osm stovek zaměstnanců.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky voda, České Budějovice, ČEVAK, dodavatel, pitná voda, MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s., Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pitnou vodu bude Budějcím dál dodávat Čevak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.