Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Restaurace Paluba jako oáza klidu a pohody… Jedinečné posezení v centru města prošlo velkou změnou

Dlouhé roky oblíbená restaurace na Mlýnské stoce… V centru Budějc, přesto obklopená přírodou. Jedinečná Paluba se nedávno dočkala významných změn. Nové menu, kvalitnější servis a hlavně… nový interiér. Jeho autorkou je Zuzana Novotná, která pracovala s konceptem nazvaným „městská jungle“. Cílem bylo splynutí se zelení, oáza klidu a pohody… „Což se mi snad i povedlo,“ dodává.

Stavba svou odlišností dle jejích slov přitahuje nemalou pozornost. „I lidé, kteří jdou jen tak kolem, a neměli vlastně původně v plánu na Palubu jít, ji navštíví, protože je zkrátka přitáhne… Nebo si ji třeba jen fotografují. Je totiž mimo jiné i velmi fotogenická, což obecně takto barevné a živé interiéry jsou,“ říká Zuzana Novotná.

Současná a minulá Paluba mají už společný snad jen název. „Při rekonstrukci jsem se odpoutala od souvislostí například  s minulým konceptem provozovny, nebo s tím, že je na vodě a měla by nést prvky jako třeba kormidlo a tak dále… Šla jsem si za tím, že to udělám jinak. A chtělo to kuráž,“ usmívá se autorka. „Byla to nádherná práce, kterou jsem si užívala, a výsledek si opravdu užívám dál... Na tomto projektu mě nesmírně bavila přidaná hodnota - že mi plno kusů nábytku prošlo přímo rukama. Sháněla jsem židle a stoly po bazarech a doma jsme je pak brousili, lakovali, natírali… Několik měsíců! Vypadalo to u nás jako ve vetešnictví.  A i proto má Paluba takovou energii a ducha... To se prostě nekoupí,“ podotýká.

Pro Zuzanu Novotnou je interiérový design povoláním. „Jsem kreativní člověk, v hlavě nosím tisíce nápadům,“ říká sympatická žena. „Je zajímavé pozorovat, jak lidé vnímají a reagují na nové myšlenky a nápady. Pracuji asi trochu jinak než ostatní,  nepotřebuji moderní vizualizační programy, snažím se lidem představu ukázat, vysvětlit a popsat… Tak aby se nadchli podobně jako já. Potřebuji k tomu vědět, jak žijí, jací jsou a co mají rádi. To považuji za alfu a omegu mé práce a úspěchu. Nejúžasnější je, když se setkám s lidmi, kteří mi dají důvěru, a já můžu tvořit. Myslím, že si mě lidé vyhledávají sami pro můj osobitý styl, miluji barvy, hravost, přírodu. A co bych moc a moc chtěla říct, je, že je to celé o nápadech! Ne o penězích... Někdy stačí vzít starou věc, dát jí nový kabát a nebrat jí duši,“ uzavírá Zuzana Novotná.

Pokud jste novou Palubu ještě nenavštívili, můžete tak učinit jakýkoliv den od 11 hodin. Denní nabídku a jakékoliv další informace naleznete na webu restaurace Paluba.

Štítky Paluba, restaurace, design, interiér, Zuzana Novotná, České Budějovice, centrum města, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace Paluba jako oáza klidu a pohody… Jedinečné posezení v centru města prošlo velkou změnou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.