Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Z výběhu v bavorském parku uteklo šest vlků

Z výběhu Národního parku Bavorský les poblíž Ludwigsthalu, přibližně pětadvacet kilometrů od Kvildy na Prachaticku, v noci na pátek 6. října uteklo šest vlků. Jak se zvířatům povedlo uniknout, není doposud zcela jasné. Vlky by lidé neměli krmit, přibližovat se k nim, ani si je fotit.

„S nasazením všech možných lidských zdrojů děláme vše, co je v našich silách, abychom zvířata pochytali," říká ředitel národního parku Franz Leibl. Za tímto účelem se pokouší vlky přilákat na žrádlo. „Pokud se to nepovede, použijeme anestetické zbraně. Poslední možností je zástřel zvířat z bezpečnostních důvodů," doplňuje Leibl.

Je vyloučené, aby tato zvířata zůstala ve volné přírodě. Krizová skupina, zřízená v Návštěvnickém centru Falkenstein v Haus zur Wildnis (Dům divočiny), koordinuje potřebná opatření.

Z devíti vlků žijících ve výběhu zmizelo podle současných informací šest zvířat. Tato zvířata nemají šanci ve volné přírodě dlouhodobě přežít, protože strávila celý svůj život v péči člověka.

„Všechny lidi žádáme, aby v žádném případě vlky nekrmili, aktivně se k nim nepřibližovali a nefotografovali. Pokud vlky někdo uvidí, nechť dá vědět do Haus zur Wildnis, telefon +49 992 250 020," žádá šéf parku. Odborníci jsou toho názoru, že obyvatelstvu v současné době nehrozí žádné nebezpečí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlk, výběh, Bavorsko, les, Franz Leibl, okres Prachatice, Národní park Bavorský les, Kvilda, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z výběhu v bavorském parku uteklo šest vlků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.