Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Zimní údržba Českých Budějovic stojí 16 milionů korun

Zimní údržbu českobudějovických silnic a chodníků bude nově v celém městě zajišťovat firma FCC. V minulosti pečovala jen o část města, protože historické centrum udržovala jiná společnost. Odhadované náklady na zimní údržbu Českých Budějovic, která kalendářně začíná 1. listopadu, se pohybují kolem 16 milionů korun. Výše částky závisí na tom, jaké počasí bude.

Předpokládáme, že převážně se bude praktikovat ruční úklid. Lávky a mosty budeme udržovat především pomocí písku, protože sůl je agresivní vůči kovovým částím těchto staveb,“ uvedl Podhola. Dodal, že prvně se v zimě budou uklízet i některé nové chodníky a silnice, které byly postaveny.

Údržba se netýká jen odstraňování sněhu. Služba musí zajistit i to, aby komunikace při mrazech neklouzaly. „To znamená, že i když třeba není tolik sněhu, pořád nás zimní údržba něco stojí,“ řekl náměstek. V případě kalamitního stavu, který vyhlašuje primátor, odklizený sníh končí na náplavce u Vltavy. V takové situaci město někdy musí žádat o pomoc při údržbě i externí firmy.

Náklady na úklid jsou pak výrazně vyšší. Pamatuji si, že jednou údržba přes zimu stála až 25 milionů korun,“ uvedl Podhola.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky zima, sníh, město, údržba, České Budějovice, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní údržba Českých Budějovic stojí 16 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.