Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Lidé mají velký zájem o tepelná čerpadla

Téměř čtyři tisíce elektronických žádostí. Taková je bilance dvanácti hodin od spuštění druhého kola kotlíkových dotací na jihočeském krajském úřadě. To odstartovalo po půlnoci z neděle 29. na pondělí 30. října.

„Během prvních dvanácti hodin zaslali žadatelé téměř čtyři tisíce elektronických žádostí. Po odečtení těch, které přišly případně opakovaně a kterých může být až několik set, tento počet naznačuje, že zájem o získání dotace na nový zdroj tepla je od prvního dne velký a s vysokou pravděpodobností předčí počet žadatelů z kola prvního,“ upřesnil krajský radní pro veřejné zakázky Antonín Krák.

Zároveň se podle Kráka ukazuje, že se naplnil předpoklad ohledně vysokého zájmu žadatelů o tepelná čerpadla, která prozatím tvoří více než polovinu podaných žádostí.

Krajský úřad Jihočeského kraje v pondělí 30. října začal se zpracováváním žádostí podle pravidel vyhlášeného dotačního programu. 

Druhá vlna je podle ředitele Státního fondu životního prostředí Petra Valdmana ještě více zaměřena na ochranu životního prostředí. „V druhé vlně nebude podporována výměna čistě uhelných kotlů nebo kotlů kombinovaných s ručním přikládáním. Zároveň nabízíme velkorysou možnost kombinovat kotlíky s dotačním programem Nová zelená úsporám. Pokud se tedy žadatel o kotlíkovou dotaci rozhodne například příští rok k zateplení domu, vyplatíme mu jako bonus až 40 tisíc korun,“ nastínil Valdman. 

Všechny podmínky pro žadatele na webu Jihočeského kraje.

Autoři | Foto kostecka.net

Štítky kotel, čerpadlo, dotace, žádost, Petr Valdman, Antonín Krák, Jihočeský kraj, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mají velký zájem o tepelná čerpadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.