Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějcký Mama Market podpoří podnikavé maminky. Bude pomáhat a přijít mohou i tátové

Třicet maminek se svými vlastními projekty, které odstartovaly z mateřské dovolené, se letos opět sejde pod jednou střechou, aby své dovednosti, výrobky a služby nabídly široké veřejnosti. Cílem letošního Budějckého Mama Marketu je přivítat nejen maminky s dětmi, ale celé rodiny.

Trh se tak rozšíří o celodenní venkovní doprovodný program. Myšlenku projektu „mámy pro mámy“ opět podtrhuje charitativní sbírka hraček a zapojení maminek do vánočního projektu Ježíškova vnoučata.

Druhý Budějcký Mama Market se bude konat v sobotu 2. prosince od 9:00 do 16:00 hodin v prostorách a areálu Galerie 51 v Českých Budějovicích, kde dříve probíhaly oblíbené Trhy u vrby. Symbolický vstup na akci je 50 korun za dospělou osobu, s možností dalšího dobrovolného příspěvku na splnění jednoho hromadného přání pro charitativní projekt Ježíškova vnoučata. Děti mají vstup na akci zdarma.

Samo slovo maminka je synonymem pro nejnáročnější a nejzodpovědnější práci na světě, málokterá má čas doma jen tak lelkovat, přečíst si knížku nebo zvládat své vlastní zájmy. Přesto jsou mezi námi maminky, kterým právě mateřská pomohla v jejich seberealizaci a nalezení činnosti, která je nejenom baví, dělá jim radost, ale v mnoha případech zajistí nezanedbatelný příjem a dá odpověď na otázku: „Co se mnou bude, až mi skončí mateřská?“ říká organizátorka akce Petra Kocourová.

Letošní trh jsme pro velký zájem uspořádaly v sobotu, aby byl přístupný i pracujícím tatínkům. Úspěšný trh maminek jsme rozšířily o venkovní doprovodný program, kde budou mít všichni možnost se dostatečně a dobře najíst a napít,
k dobré náladě bude hrát živá hudba a děti uvidí dvě odpolední pohádky. Zároveň, po zkušenostech z loňského roku, zajišťujeme venkovní kryté stání pro kočárky,
“ dodává Kocourová.

Na letošním marketu ale nebude chybět ani prodej čerstvých ryb a vánočních stromečků, schránka na dopisy pro Ježíška, vánoční fotokoutek, malování na obličej, pečení buřtů a vánočních hadů, čaj, káva a další dobroty. Po celou dobu akce bude v provozu kavárna Jiný svět a pro děti bude zajištěno hlídání v dětském koutku, kterého se ujaly tety ze soukromé školky DC Mláďátka.

I v tomto roce maminky vyhlásily sbírku hraček pro děti hospitalizované na infekčním oddělení Nemocnice České Budějovice a pro děti z azylového domu Jihočeská růže v Kostelci u Hluboké.

Tisková zpráva

Štítky Budějcký Mama Market, maminky, rodina, výrobky, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Mama Market podpoří podnikavé maminky. Bude pomáhat a přijít mohou i tátové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.