Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ochutnejte kouzlo Vánoc v Budějcích. Rozzáří se ozdobená jedle, ožije unikátní kluziště

Vánoční atmosféra díky adventnímu tržišti provoněnému tradičním punčem už dýchá na obyvatele i návštěvníky Českých Budějovic týden. Ale protože až tuto neděli, 3. prosince, zapálíme první svíčku na adventním věnci, to pravé kouzlo Vánoc v krajské metropoli plnými doušky začneme ochutnávat až nyní. A program je po celý prosinec nabitý. Novinkou je, že částečně se přenese i do prvních lednových dnů, do Tří králů.

Také dnes, v pátek 1. prosince, jsou návštěvníkům centra Českých Budějovic k dizpozici stánky na tržišti. Ty nabízí nejrůznější sortiment. A  úderem patnácté hodiny začne první větší kulturní program letošního adventu. Ten odstartuje folkový koncert legendární písničkářky Pavlíny Jíšové s dcerou Adélou Jonášovou. V 17:00 hodin je na pódiu vystřídá se svým vánočním písničkářským recitálem Ondřej Kovář a od 19:00 hodin budou náměstím Přemysla Otakara II. znít staročeské koledy v podání Dei Gratia.

To je teprve začátek, nabitý program bude v adventním městečku na budějckém náměstí pokračovat v sobotu 2. prosince už od 10:00 hodin dopoledne. Ovšem největšími taháky budou bezesporu odpolední akce, slavnostní rozsvěcení vánočního stromu a otevření kluziště kolem Samsonovy kašny.

Vánoční strom se rozzáří v 16:30 hodin. „Bude to tradice zpestřená o malou novinku. Nebudu vše prozrazovat, kdo přijde, uvidí. Ale přece jen prozradím, že zvoneček chybět nebude," uvedl David Kovařík z agentury Art4promotin, která je pořadatelem letošního Českobudějovického adventu.

Na slavnostní otevření unikátního kluziště, které je kolem kašny, dojde hned poté, co se rozzáří městský symbol Vánoc. „Unikátní ledovou plochu slavnostně zprovozní tři muži, zástupce města, pořádající agentury a patron kluziště. Žádali jsme je, aby se aktu chopili na bruslích, zatím nám požadavek nepotvrdili. Tak uvidíme v sobotu," podotkl Kovařík s tím, že poté předvede své umění na kluziští českobudějovcká krasobruslařka Aneta Nováková.

Po jejím vystoupení už bude ledová plocha patřit veřejnosti, a to až do 22:00 hodin. Návštěvníci se mohou těšit také na vánoční koncert s názvem Ochutnejte kouzlo Vánoc v podání dvojice M. Vaverka & M. Bednářová. Ten začne v 17:00 hodin.

Kulturní program Českobudějovického adventu bude pokračovat také v neděli 3. prosince už od 10:00 hodin. Přinese kouzelnická představení pro děti, pohádku Divadla potulného čajovníka, folkórní vystoupaní Dudlajdy a speciální vánoční repertoár Zuzany Mikové. Zájemci si mohou přijít opět zabruslit, nebo okouknout stánky, či si dát něco dobrého, zahřát se tradičním punčem. A nebo se jen tak setkat a popovídat si s přáteli, kamarády. Prostě Ochutnat kouzlo Vánoc v Českých Budějovicích. Právě to je mottem letošního adventu v krajské městě.

Podrobný program, zajímavosti, novinky, doprovodné akce, to vše je na webu Českobudějovický advent nebo na Facebooku Budějovický advent.

Štítky advent, strom, kluziště, program, trh, Vánoce, magie, České Budějovice, Pavlína Jíšová, Adéla Jonášová, Přemysl Otakar II., jedle, Facebook, punč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochutnejte kouzlo Vánoc v Budějcích. Rozzáří se ozdobená jedle, ožije unikátní kluziště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.