Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podle průzkumu nemá sedmdesát procent lidí zásobu pitné vody na dobu delší než dva dny

V rámci cvičení Blackout 2017 proběhlo vylosování účastníků dotazníkového šetření, které mělo zmapovat připravenost obyvatel na rozsáhlý výpadek elektrické energie. Na dvanáct otázek odpovědělo v termínu od 1. listopadu do 4. prosince téměř pět tisíc obyvatel Jihočeského kraje. Z jejich odpovědí například vyplynulo, že pouze 46 procent domácností má v případě výpadku elektrické energie možnost náhradního způsobu vytápění.

Plných sedmdesát procent respondentů v dotazníkovém šetření uvedlo, že nemá zásobu pitné vody na dobu delší než dva dny. Třicet procent pak nemá k dispozici hotové peníze a 35 procent nemá ani rádio na baterie ani autorádio. Celkem 69 procent účastníků dotazníkového šetření by oficiální informace hledalo na obecním úřadě.

Všechny uvedené a další zjištěné informace jsou cenným podkladem pro další práci oddělení krizového řízení Jihočeského kraje.

Z došlých odpovědí pak v úterý 5. prosince vylosovali na krizovém štábu kraje zástupci Integrovaného záchranného systému celkem padesát výherců, kteří obdrží věcné odměny. „Výherci budou vyrozuměni e-mailem. Jihočeský kraj děkuje všem, kteří vyplnili dotazník o připravenosti občanů na možnost blackoutu," uvedla Hana Brožková z kanceláře jihočeské hejtmanky.

Autoři | Foto Hana Brožková

Štítky dotazník, Blackout, respondent, výherce, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Valuch

Zatím nesmělé a opatrné začátky, ale i tak díky za všechny vnímavé. Jen tak dál.

Čtvrtek, 14. prosince 2017, 15:45Odpovědět

Podle průzkumu nemá sedmdesát procent lidí zásobu pitné vody na dobu delší než dva dny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.