Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Českobudějovickým tříkrálovým koledníkům požehná na cestu biskup Vlastimil Kročil

My tři králové jdeme k vám, štěstí zdraví vinšujem vám......Již poosmnácté vyrazí do ulic i na jihu Čech tříkráloví koledníci s novoročním přáním a prosbou o příspěvek na pomoc nemocným a potřebným. Peníze začnou v Českých Budějovicích vybírat koledníci Tříkrálové sbírky dnes, ve čtvrtek 4. ledna.

„Koledníci Tříkrálové sbírky lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity České republiky," uvedl mluvčí Charity České republiky Jan Oulík. 

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky v jihočeské metropoli se uskuteční dnes, ve čtvrtek 4. ledna, v 16:00 hodin. „Tradiční příjezd králů Kašpara, Melichara a Baltazara na koních začne v Českých Budějovicích u katedrály svatého Mikuláše. Tříkrálovým koledníkům za účasti českobudějovického primátora Jiřího Svobody požehná na náměstí Přemysla Otakara II. diecézní biskup Vlastimil Kročil,“ upřesnila tisková mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. 

Celostátní Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí u nás. Pořádá ji Charita České republiky a potrvá do 14. ledna. Výtěžek sbírky je určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Od roku 2000 lidé v Tříkrálových sbírkách přispěli pro seniory, matky s dětmi v tísni, rodiny v tíživé situaci či lidi bez domova víc než 1,13 miliardy korun.

V Tříkrálové sbírce jsou lidé, kteří peníze darují, každý rok štědřejší. Přes 50 milionů korun se výtěžek přehoupl už v roce 2005, nad 75 milionů se dostal o sedm let později. Loni překonal stomilionovou hranici, vybralo se 104,4 milionu korun.

Štítky Tříkrálová sbírka, biskup, požehnání, koleda, charita, sbírka, Vlastimil Kročil, Česko, České Budějovice, Jan Oulík, Přemysl Otakar II., Jiří Svoboda, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovickým tříkrálovým koledníkům požehná na cestu biskup Vlastimil Kročil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.