Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Budějcké nákupní centrum je dokončeno. Od slavnostního otevření hraje barvami

Stavba největšího jihočeského nákupního centra je oficiálně dokončena, ačkoliv zákazníci v něm mohli nakupovat již od loňského listopadu. Zmodernizované IGY se rozrostlo na 120 obchodů a 700 parkovacích míst a unikátní fasáda se nově rozsvítila barvami. Provedené úpravy však budou následované dalšími. V plánu je například i wellness centrum.

Stavbu za 750 milionů korun financovala firma CPI Property Group, která investovala i do rekonstrukce Hotelu Clarion, bývalého Gomelu. Skupina slaví dokončení stavby a modernizace nákupního centra IGY na Pražské třídě, tím nicméně se svou činností na jihu Čech nekončí. V plánu mají kromě dalších úprav centra ještě rozšíření hotelu Clarion, jehož kongresový sál by mohl sloužit také kulturním akcím.

Nákupní centrum IGY rozšířilo obchodní plochy o více než osm tisíc metrů čtverečních, celkem tak nabídne více než 29 tisíc metrů čtverečních prodejních ploch. Návštěvníci si mohou také dopřát filmové zážitky v novém multikině, které je součástí projektu, a využít další služby, restaurace a kavárny.

„IGY centrum k již fungujícím značkám brzy rozšíří nabídku ještě o skvělou pizzerii Colonial Colosseum a koncept running sushi,“ řekl Petr Brabec, ředitel asset managementu nákupních center v CPI Property Group.

Díky modernizaci centra také v Českých Budějovicích přibylo zhruba 320 nových pracovních míst.

Autoři | Foto CPI Property Group

Štítky nákupní centrum, IGY, fasáda, barvy, obchodní centrum, CPI Property Group, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějcké nákupní centrum je dokončeno. Od slavnostního otevření hraje barvami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.