Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jirsíkovo gymnázium hledá své absolventy

Gymnázium Jana Valeriána Jirsíka v Českých Budějovicích letos oslaví významné výročí. Od založení gymnázia uplyne 150 let a vedení školy hledá bývalé absolventy, kteří se mohou zúčastnit říjnových oslav.

Oslavy výročí 150 let od založení a fungování školy budou probíhat v říjnu letošního roku. Vedení školy u této příležitosti hledá bývalé absolventy a chce jim tak zprostředkovat možnost setkání po letech.

Součástí oslav bude například výstup na Kleť, průvod k soše Jana Valeriána Jirsíka, výstava prací žáků a v neposlední řadě setkání nejen absolventů, ale i bývalých pracovníků školy.

Zájemci se mohou přihlásit na e-mailové adrese kunes@gjvj.cz, přičemž by měli v textu kromě svého jména, příjmení a titulu, uvést i rok, ve kterém maturovali, svou bývalou třídu a kontaktní údaje.

„Zároveň bychom byli rádi, kdyby naší absolventi předávali tuto informaci dále svým spolužákům,“ uvedl ředitel školy Jaroslav Pustina.

Ti, kteří nemají přístup k mailu, mohou psát na adresu: Gymnázium J. V. Jirsíka, Fráni Šrámka 23, 371 46 České Budějovice.

Gymnázium J. V. Jirsíka je nejstarší českou střední školou v jihočeské metropoli a mezi jeho významné absolventy patří například historik Josef Šusta, právník Emil Hácha a kardinál Miloslav Vlk.      

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky absolvent, gymnázium, Jan Valerián Jirsík, České Budějovice, Fráňa Šrámek, Kleť, Emil Hácha, Miloslav Vlk, Josef Šusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirsíkovo gymnázium hledá své absolventy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.