Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zamrzlé Lipno otestují běžkaři ve Frymburské stopě

Díky zamrzlé hladině lipenského jezera se i letos může uskutečnit tradiční běžkařský závod Frymburská stopa. Závodníci mohou změřit své síly v klasickém běhu už tuto sobotu 3. března na okruhu z Frymburku do Přední Výtoně a zpět.

Ačkoliv už to vypadalo, že se letošní zimu tradiční Frymburská stopa kvůli výkyvům počasí neuskuteční, konec února zařídil vše jinak. Díky silným mrazům zamrzlo lipenské jezero, a tak se i přes nedostatek přírodního sněhu může konat tento jedinečný běžkařský zážitek a unikát, který jinde v Čechách nenajdete.

„Závod je sice bez převýšení, ale kde nejsou stoupání, nejsou ani sjezdy k odpočinku. Takže závodníky nejspíše čeká 10 nebo 25 kilometrů nepřetržité soupaže. A pokud bude navíc foukat, po větru poletí a proti větru si budou připadat, že běží do pěkně dlouhého kopce,“ uvedl Martin Řezáč z pořádajícího klubu Atletiko Frymburk. 

Prezence závodníků proběhne v sobotu 3. března ve vestibulu Základní školy Frymburk od 8 do 9 hodin. Zde bude také zázemí k převlečení. Start závodu na 25 kilometrů je naplánován v 10 hodin. Kratší deseti kilometrová trať bude startovat o patnáct minut později. Startovné je pro dorostence sto korun, pro dospělé dvě stě korun.

Závodit budou i školáci 

Závody žáků základních škol se po dohodě s jejich zástupci uskuteční už ve středu 28. února na pláži pod Základní školou Frymburk. Žáci pojedou tratě od tří set metrů do dvou kilometrů a k dispozici bude zdarma připraveno zapůjčení lyžařského vybavení. 

Autoři

Štítky Lipno, jezero, běžkaři, Frymburská stopa, závod, zima, Vodní nádrž Lipno, Frymburk, Přední Výtoň, základní škola, Česko, Martin Řezáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zamrzlé Lipno otestují běžkaři ve Frymburské stopě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.