Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VÍME PRVNÍ: Hollywoodská hvězda Martin Damon bude natáčet v Budějcích!

Jeho poslední film Legenda o dýce vydělal neuvěřitelnou miliardu dolarů, přičemž jedničkou byl i v českých kinech. Nyní se Martin Damon připravuje na natáčení nového snímku, které odstartuje v květnu v Budějcích!

„Novinka ponese název Les oběšenců a bude vyprávět o tajemném lese Bor v Českých Budějovicích. Režírovat bude Robert del Torro a Martin Damon se ujme hlavní role,“ říká Josef Kupka, který pro film zajišťuje kompars, ve kterém dle jeho slov poznáme mnoho jihočeských tváří.

Ohledně děje žádné bližší informace nemáme. Jisté však je, že Martin Damon bude hrát profesora Davida Langdona. Kdo další se ve filmu objeví, a tedy dorazí i do Českých Budějovic, není prozatím potvrzeno.

Natáčení, které v jihočeském krajském městě potrvá dlouhých sedmnáct týdnů, by si nemělo vyžádat takřka žádná omezení. Na červen se chystá setkání filmařů s fanoušky, přičemž Martin Damon nebude chybět. Budějcká Drbna chystá s touto filmovou legendu rozhovor pro pořad Drbárna.

„Mluvil jsem již s agentem pana Damona, který mi rozhovor potvrdil,“ informuje redaktor Ondřej Hellebrant. „Martin se prý na jižní Čechy nesmírně těší. Jako velký milovník piva si nenechá ujít návštěvu místních hospůdek a také doufá, že si v programu najde čas na návštěvu divadla. Jedno je jisté, pokud budeme mít alespoň trošku štěstí, v ulicích města na něj natrefíme,“ dodává.

Martin Damon

Martin Damon je bezesporu jednou z největších filmových legend. Jeho kariéra odstartovala kultovním akčním sci-fi Predátor. Dlouhé roky se spekulovalo, že za maskou Predátora je schovaný Jean Claude Van Damme, avšak teprve nedávno vyšlo najevo, že se po džungli proháněl tehdy jednadvacetiletý Martin Damon.

Jeho kariéra ale nabrala rychlý spád až v novém tisíciletí. Nejdříve na sebe upozornil v pátém dílu Ramba s podtitulem Tahle země je jen pro staré, následně v dalším dlouho očekávaném pokračování Die Hard – v naší distribuci pod prapodivným překladem – Smrtonosná past VI.: Černobyl už prosím ne! V obou filmech si zahrál záporné role, kvůli čemuž si kritiky vysloužil přezdívku Gary Newman (pro nechápající - parafráze na hereckého kolegu Garyho Oldmana).

 V roce 2015 získal Martin Damon Oscara za remake historického dramatu Josefine Mutzenbacher, kde si zahrál otce hlavní postavy. Následoval již zmíněný trhák Legenda o dýce.

Les sebevrahů bude jeho další film, přičemž se spekuluje, že v diáři má i natáčení nového Indiana Jonese. Údajně by měl po Harrisonu Fordovi převzít štafetu, avšak v posledních dnech novináři přišli s informací, že by se novým Indym mohl nakonec stát Chris Pratt, který prý na roli cvičí během natáčení Jurského světa. Nechejme se tedy překvapit.

A vy, miláčci, si dejte pozor na fake news :-*

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Víme první, apríl, Martin Damon, Budějce, fake news, České Budějovice, film, Josef Kupka, Indiana Jones, David Langdon, kino, Chris Pratt, Harrison Ford, Gary Oldman, Jean-Claude van Damme, Drbna.cz, Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍME PRVNÍ: Hollywoodská hvězda Martin Damon bude natáčet v Budějcích!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.