Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pára pomůže s úklidem Českých Budějovic

Novinka v podobě parního čističe začne o zítřka, pondělí 16. dubna, fungovat v rámci letní údržby komunikací na chodnících v Českých Budějovicích. Zařízení by si mělo umět poradit s odstraněním olejových skvrn, přilepených žvýkaček, zašlé špíny, či jinak znečištěných ploch. Používán bude také k ekologické likvidaci plevele na náměstích i v ulicích.

Parní čistič byl pořízen jako nové technické vybavení společností FCC České Budějovice. Obdobně začal loni v ulicích historického centra fungovat komunální vysavač.

„Pro obsluhu a práci stroje jsou potřeba dva pracovníci a speciálně upravené nákladní auto MultiCar, kde je na korbě instalovaná vodní nádrž a centrála s čerpadlem, hadice, trysky a vpředu je osazeno zařízení s tryskami pro plošné ošetření chodníku. Během provozu se doplňuje jak voda, tak pohonné hmoty,“ popisuje nového pomocníka náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola s tím, že parní čištění bude zahájeno v centru města.

„Zařízení by si mělo umět poradit s odstraněním olejových skvrn, přilepených žvýkaček, zašlé špíny, či jinak znečištěných ploch, a to například exkrementy, zvratky, holubím trusem a podobně. Používán bude také k ekologické likvidaci plevele na náměstích i v ulicích, kde jsou převážně dlážděné povrchy, třeba kolem kašny, pod lavičkami, u kolostavů a květináčů, na širokých chodnících zámkové dlažby na sídlištích, kde bude odstraňovat plošně prorůstající plevel bez použití herbicidů, dále na čištění zastávek městské hromadné dopravy, odpadkových košů, případně podloubí,“ dodává Podhola.

Nový parní čistič bude v akci k vidění zítra, v pondělí 16. dubna, kolem desáté hodiny dopoledne hodin na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky společnost, úklid, město, parní čistič, České Budějovice, plevel, chodník, Petr Podhola, Multicar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pára pomůže s úklidem Českých Budějovic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.